Şcoala Gimnazială Alexandru Ioan Cuza Vaslui, ambasador al Incluziunii și Egalității Educaționale în Grecia prin Proiectul Erasmus+

0
564

Şcoala Gimnazială Alexandru Ioan Cuza Vaslui a derulat o mobilitate internaţională în oraşul Paralia Katerini din Grecia pentru 14 elevi şi 10 cadre didactice ale şcolii în cadrul Proiectului ERASMUS +, educație școlară, cu titlul  Împreună pentru o școală europeană-„Toghether for a European School!” încadrat în Tipul acțiunii: SCH-2023 RO01-KA122-SCH-000139096 , care are ca tematică generală incluziunea, promovarea egalității de șanse și a non-discriminării  propunându-și încurajarea elevilor școlii noastre proveniți din medii dezavantajate socio-economic în a participa și a se implica activ la ore, pentru a îmbunătăți performanțele școlare și a-și dezvolta competențele cheie, în a conștientiza importanța școlii în viitorul lor personal profesional.

Acest proiect se derulează în perioada 01/09/2023 -31/08/2024.

Cuantumul maxim al grantului acordat: 38135 euro

Cei 14 elevi ai şcolii noastre  au participat la activități comune cu elevi ai Școlii Platon M.E.P.E. Katerini: educația fizică, educația civică, mitologie greaca, robotica, matematica.

Încheierea activităților de educație școlară s-a concretizat în închiderea festivă a activităților derulate în cadrul Proiectului Erasmus: ” Împreună pentru o școală europeana”. Cei 14 elevi ai scolii noastre coordonați de cadrele didactice au învățat pe elevii greci de la şcoala parteneră, dansuri populare românești.

Mici progrese zilnice se adună în rezultate mari cu Erasmus+!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.