Fost premier al României: ‘Nicolae Ciucă este fie amnezic, fie nu a trăit în România’

0
109

Fostul premier Ludovic Orban spune că România are nevoie de 5 tronsoane de autostradă pentru a avea șanse reale la dezvoltare economică și acuză guvernul că acționează împotriva interesului național prin blocarea sau întârzierea acestor proiecte vitale de infrastructură.

Ludovic Orban susține că Autostrada „Unirii” Tg. Mureș- Iași. autostrada Brașov-Bacău, autostrada Brașov-Ploiești, autostrada Sibiu-Pitești și autostrada Lugoj-Craiova-Calafat sunt cele cinci tronsoane de autostradă care ar trebui să fie prioritare în master-planul de transport al României.

Acestea ar urma să asigure conectarea regiunilor României între ele și conectarea tuturor regiunilor la infrastructura europeană de autostrăzi, pentru a da șanse reale la dezvoltare economică.

Președintele partidului Forța Dreptei Ludovic Orban susține că singurul tronson care este rezolvat este cel dintre Sibiu și Pitești, pentru care există aprobarea Comisiei Europene să fie finanțat din fonduri europene nerambursabile și pe care sunt deja semnate contractele de proiectare și execuție, pe două tronsoane fiind deja demarate lucrările de construcție.

Pe toate celălalte, actualul guvern bate pasul pe loc sau face pași înapoi, crede Orban.

„Autostrada Tg. Mureș-Iași, pentru care a fost adoptată și o lege pentru a garanta construcția ei, este foarte departe de momentul începerii construcției efective. Nici până astăzi nu este finalizat studiul de fezabilitate pe secțiunea Tg.Mureș-Tg.Neamț, deși el fusese predat în septembrie 2021, dar respins de CNAIR. De atunci, deși a trecut aproape un an de zile, nu s-a mai auzit nimic de el. Tronsoanele Tg. Neamț-Iași și Iași-Ungheni sunt de asemenea în întârziere. Majoritatea parlamentară a modificat termenul de finalizare din 2026 în 2030, ceea ce ne arată clar că actuala coaliție tărăgănează realizarea acestei autostrăzi”, a scris vineri pe Facebook Ludovic Orban, relatează Mediafax.

Cotinaurea pe stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.