Arabii stau la pândă: Volkswagen va decide luni listarea Porsche

0
73

Organismele de conducere şi supraveghere de la Volkswagen AG vor discuta la reuniunea de luni dacă îndelung anticipata listare a producătorului de maşini sport de lux Porsche, la finalul acestei luni sau la începutul lunii viitoare, ar trebui să aibă loc, a anunţat sâmbătă grupul auto german, transmite Reuters.

De asemenea, se va decide dacă Volkswagen aprobă vânzarea unei participaţii de 25% plus o acţiune din acţiunile ordinare ale Porsche AG către Porsche SE, aşa cum s-a stabilit în documentul convenit de cele două părţi în februarie.

"Încă nu s-a luat o decizie finală", se arată în comunicatul Volkswagen, scrie agerpres.ro.

Într-un comunicat separat, Porsche SE, care deţine 53,3% din drepturile de vot şi o participaţie de 31,4% în Volkswagen, a confirmat reuniunea de luni şi a precizat că este în "negocieri avansate" cu Volkswagen AG privind structura contractului de cumpărare de acţiuni.

Chiar dacă luni se ajunge la un acord, lansarea Ofertei Publice Iniţiale (IPO) va depinde condiţiile de pe piaţă şi de noi negocieri în cadrul grupului auto german, a precizat Porsche.

Conform unor surse care au dorit să îşi păstreze anonimatul, Fondurile Mubadala Investment Co. şi ADQ din Abu Dhabi se numără printre cele care se gândesc să investească fonduri cu prilejul ofertei publice iniţiale derulate de Porsche. De asemenea, o serie de fonduri de stat din alte ţări din Golf, inclusiv din Arabia Saudită, analizează şi ele o posibilă investiţie în Porsche.

Continuaea pe stiriepsurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.