O tumoră orbitală de opt centimetri: Medicii de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași restaurează vederea unui adolescent

0
277

Echipa de specialiști de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași a realizat o intervenție chirurgicală de excepție, redând vederea unui adolescent în vârstă de 14 ani, după ce acesta a trăit timp de cinci ani cu o tumoră orbitală gigant de opt centimetri.

Conform declarațiilor managerului Spitalului de Neurochirurgie din Iași, dr. Lucian Eva, adolescentul din Galați a suferit de exoftalmie, o afecțiune caracterizată prin ieșirea ochiului stâng din orbită, asociată cu o scădere semnificativă a acuității vizuale și vederea dublă.

„Acest caz este unul rar, iar intervențiile chirurgicale la nivelul orbitei sunt extrem de complexe. Pacientul a suferit deja patru intervenții chirurgicale înainte de a ajunge la noi, la Iași. Ultima intervenție, realizată aici, a fost crucială în eliminarea completă a tumorii de orbită, care s-a dovedit a fi o recurență a unei tumori benigne a glandei lacrimale, anterior rezecată incomplet”, a explicat dr. Lucian Eva.

Potrivit informațiilor furnizate, echipa medicală ia în considerare opțiuni suplimentare de tratament în cazul unei recidive, cum ar fi Radiochirurgia Stereotactică de tip Gamma Knife.

„În ciuda rarității acestor cazuri, Spitalul de Neurochirurgie din Iași primește aproximativ 15 cazuri de tumori orbitale pe an. Aceste afecțiuni pot avea consecințe grave asupra pacienților, inclusiv o scădere semnificativă a calității vieții și, în cazuri extreme, punerea în pericol a vieții”, a subliniat dr. Lucian Eva.

Cazurile de tumori orbitale reprezintă provocări medicale complexe, iar succesul intervențiilor depinde în mare măsură de expertiza și experiența echipei medicale implicate. Experiența acumulată și tehnicile de ultimă generație utilizate în aceste intervenții demonstrează angajamentul constant al Spitalului de Neurochirurgie din Iași în furnizarea celor mai bune soluții medicale pentru pacienții săi.