Evenimentele preferate ale verii sunt aici: cum pui la cale un picnic party

0
259

Picnicul a devenit în ultimii ani o activitate din ce în ce mai populară. Ce-i drept, are o mulţime de avantaje cool. Se organizează uşor, are loc în aer liber şi se pretează pentru toate vârstele şi ocupaţiile. Mai mult, poţi chiar să celebrezi evenimente speciale cu un picnic, dacă alegi să-l transformi într-un eveniment.

Descoperă mai jos cum pui la cale un picnic party plin de distracţie, pentru toate vârstele:

Găseşte locaţia de vis

Avantajul unui picnic party este că se poate organiza într-o mulţime de locaţii, de la parcuri şi până la propria grădină. Când te afli în căutarea locaţiei potrivite, ţine cont de toţi factorii importanţi, de la numărul de persoane şi până la distanţă faţă de invitaţi. Spre exemplu, dacă ai 10-15 invitaţi şi vrei să ţii picnicul pe plajă, la 2-3 ore distanţă de casă, este posibil ca o bună parte din prieteni sau rude să nu poată ajunge.

Printre cele mai accesibile locaţii se număra parcurile, mai ales dacă locuieşti într-un oraş mare. De asemenea, poţi pune la cale un picnic party şi-n propria grădină, lucru ce îţi va oferi mai multă libertate când vine vorba de organizare.

Stabileşte un buget

Un picnic party se poate mula pe aproape orice buget, de la câteva sute de lei, la mii de lei. Aceasta este frumuseţea unui astfel de eveniment alături de familie sau prieteni: este accesibil şi uşor de organizat.

Totuşi, stabilirea unui buget rămâne esenţială în organizare. Odată ce ai decis ce sumă poţi aloca picnicului, va fi mai uşor să ştii ce cheltuieli prioritizezi şi la ce cheltuieli poţi renunţa.

Cu un buget mic, ai ocazia să organizezi un picnic în parc, pe pătură, cu câteva snackuri sau gustări pregătite în casă şi câteva băuturi fresh, precum limonada sau ice tea-ul. Dacă dispui de un buget generos, poţi să pregăteşti un picnic cu o măsuţă joasă şi perne, veselă colorată şi un meniu divers, dar şi să investeşti în decoraţiuni sau jocuri pentru copii.

Pregăteşte recuzita

Că petrecerea să fie cât mai reuşită, gândeşte-te din timp ce fel de decoraţiuni şi accesorii vei alege. Poate fi vorba despre veselă, decoraţiuni colorate, jocuri pentru copii diverse, de la Twister şi până la jocuri de societate, baloane sau chiar mese şi scaune.

În ziua de azi, e mai uşor ca niciodată să cumperi accesoriile de picnic şi petrecere pe care ţi le doreşti, atât în magazinele de profil, cât şi online. Alcătuieşte o listă cu accesoriile pe care ţi le doreşti şi vezi dacă acestea se încadrează în bugetul tău. În general, cele mai simple decoraţiuni, precum baloanele sau ornamentele din hârtie, au cele mai bune preţuri, ce încep de la câţiva lei.

Planifică meniul

Meniul se număra printre cele mai importante aspecte de care trebuie să ţii cont când organizezi un eveniment, iar picnicul nu face excepţie. Ai o mulţime de opţiuni când vine vorba de un picnic party, de la finger food şi până la snackuri sau preparate fresh precum salatele sau sandwichurile. La desert poţi servi prăjituri făcute în casă, fructe, dulciuri din comerţ sau chiar tort.

Gândeşte-te la activităţi

Un picnic party poate să includă şi diverse activităţi distractive, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi. Pentru cei mici poţi alege diverse jocuri de copii, de la cărţi de colorat şi până la concursuri, întreceri sau puzzleuri. De asemenea, poţi să optezi şi pentru jocuri de copii şi adulţi deopotrivă, precum Monopoly ori Activity.

În cazul adulţilor, jocurile de societate sau sportul, de la badminton şi până la volei, se număra printre cele mai bune variante.

Ca să organizezi cel mai reuşit picnic party, începe prin a alege o locaţie potrivită. Parcurile, plajele sau chiar propria gradina poate găzdui un astfel de eveniment, în funcţie de zona în care locuieşti. Mai apoi, stabileşte un buget clar şi apucă-te de planificat meniul şi lista de activităţi pentru petrecere.