Salvarea lui Miriam se află la peste 500 de kilometri distanţă de casă. Copila de patru ani are nevoie însă de 10.000 de euro pentru ca inima ei să funcţioneze bine

0
335

Pentru o fetiță de patru ani din județul Sălaj, Bucureștiul înseamnă sănătate. Cu o inimă mică și foarte bolnavă, Miriam știe că trebuie să călătorească peste cinci sute de kilometri pentru a se face bine. Dar știe și că, după operația salvatoare, se va întoarce acasă unde visează la un tort și la mâncarea ei preferată: sos cu pită. Bunătățile îi vor fi pregătite de bunica ei. Însă grija pentru banii necesari operației poate fi înlăturată doar de noi, împreună, donând pentru Miriam 2 euro la numărul de SMS 8848. Fetița aceasta cu ochii mari, cafenii, cu două cozi și o rochiță pe care scrie „E bine să faci bine”, este Miriam. Mama ei a avut o sarcină bună, dar parcă fetița nu a vrut să vină în această lume mare.

„Când am ajuns la spital, fetița nu era întoarsă. Am avut hemoragie și a trebuit să intervină cu cezariană ca să ne salveze pe amândouă”, spune Marta Dragomir, mama lui Miriam.

Lupta pentru o inimă sănătoasă. În maternitate, mama a întrebat dacă Miriam este bine, mai ales că s-a născut cu o mică adâncitură în piept. „Este foarte sănătoasă”, au asigurat-o doctorii. „Am văzut că este foarte slăbuță, nu crește normal și am ajuns la un medic pentru copii”, mai spune mama.

Medicul a bănuit că mica inimă ar fi cauza problemelor de sănătate ale lui Miriam și le-a trimis pe mamă și copilă la Cluj-Napoca. Clujul a confirmat suflul sistolic și a recomandat monitorizarea. De la diagnosticare și până acum, starea lui Miriam s-a degradat mult. „De ceva timp mi se plânge că o dor mâinile și picioarele. Mi-au spus medicii că e normal să simtă astfel de dureri din cauza bolii”, spune mama.

„Noaptea, când fetița plânge foarte tare, mă trezesc și ies afară cu ea. Pentru mine, ca bunică și ca mamă, mă doare enorm. Dacă ea a fost așa, mai fragilă, și am știut că are probleme, m-am atașat de ea foarte mult”, spune și bunica lui Miriam.

Unul din medicii cardiopediatri din Cluj le-a recomandat părinților să îi facă fetiței cât mai repede operația și le-a vorbit despre varianta mai puțin traumatizantă, procedura intervențională.

„Ne-au spus că operația va costa în jur de zece mii de euro. Vă dați seama, la această sumă nu ne-am gândit. Și vă dați seama, este un copil nevinovat, un copil dorit de familie, deci nu ne-am gândit că o să facem rost de atâția bani sau că avem de unde”, a completat mama lui Miriam.

Miriam este pe lista pacienților acceptați în misiunea umanitară cardiopediatrică susținută de Fundația Mereu Aproape. Medicul chirurg Petru Liuba vine special din Suedia pentru a le opera pe fetițe la Spitalul Clinic Sanador.

Puteți dona printr-un SMS de 2 EURO la numărul 8848, număr fără recurență, prin plată cu cardul sau prin transfer bancar. Românii din străinătate pot sprijini donând prin PayPal. Donațiile ajung în fondul de solidaritate al Campaniei Vreau să Ajut, destinat și acestor copii aflați de acum în grija Fundației Mereu Aproape.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.