Zimbria, un nume de referință în lumea produselor tradiționale și artizanale, continuă să își extindă prezența pe piața românească, prin deschiderea primei sale locații din Iași. Cu o istorie bogată și o pasiune pentru rețetele autentice, Zimbria aduce la Palas un portofoliu diversificat de produse naturale inovatoare, care include atât produse tradiționale, cât și delicatese gourmet, cum ar fi rulada de rață umplută cu reducție de afine sălbatice, mușchi de vită angus, copt la jar, piept de pui cu lămâie și șofran, cârnați de găină cu curry și salam de curcan cu trufe.
Galeria din zona Auchan, destinată retailerilor cu specific culinar/ specializați în comercializarea produselor culinare tradiționale, este completată de Zimbria, băcănia care aduce mai aproape de ieșeni gusturile copilăriei, printr-o varietate de produse tradiționale.
Zimbria este rezultatul unei povești de familie și tradiții, înrădăcinată în pasiunea pentru păstrarea moștenirii gastronomice românești. Gama de produse gourmet Zimbria, premiată și apreciată atât în România, cât și la nivel internațional, oferă brânzeturi realizate după rețete tradiționale, specialități din carne, dar și mixuri de produse pentru platouri destinate evenimentelor, precum și alte delicatese culinare. Printre cele mai apreciate produse ale brandului, care se regăsesc și în magazinul din Palas, se numără curcanul copt la jar, împănat cu fistic și arome mediteraneene sau pieptul de rață nobil, maturat cu portocale, miere de albine și cognac, afumat cu lemn de prun. Delicatesele gourmet reafirmă angajamentul Zimbria de a oferi produse de calitate superioară care să răspundă cerințelor și așteptărilor consumatorilor moderni. O altă gamă de produse, care atrage publicul tânăr, include crenvurștii, pieptul de curcan cu fistic și felurile de carne pentru sandwich-uri, Zimbria reușind astfel să atragă și să fidelizeze o gamă largă de consumatori. Și copiii beneficiază de preparate speciale cum sunt pieptul de curcan copt la jar și aromatizat cu rozmarin și piper roz delicat, rulada de pui copt la jar, crenvurștii de curcan sau cașcavalul de Covurlui. De asemenea, vizitatorii mai pot găsi specialități tradiționale pentru masa de sărbători, precum tobă, lebăr, caltaboși, jumări, costiță, piept haiducesc, purceluș copt la jar, sau brânzeturi de Covurlui de la ferma proprie (caș de oaie, de capră, de vacă, burduf, urdă dulce și cremoasă, cașcaval, telemea de oaie), dar și o colecție de brânzeturi și specialități din carne (jamon iberic, prosciutto Șan Daniele, Parma sau Mortadella) sau gama de produse vegetariene (măsline, anghinare, salate marinate etc.). În curand, vor apărea și produse din gama bio.
De la produse tradiționale, la delicatese gourmet și până la crearea unei experiențe cât mai plăcute pentru vizitatori, Zimbria a dorit mereu să fie aproape de origini, reflectându-și această viziune în toate aspectele brandului. Decorul magazinului din Palas amintește de băcăniile de odinioară, iar detaliile încorporează motive ancestrale, cum sunt cele specifice culturii de Cucuteni.
Marius Verdeși, fondator Zimbria: „Suntem încântați că am deschis o nouă locație Zimbria în Palas, un loc în care tradiția întâlnește modernitatea. Prin această extindere, ne dorim să aducem mai aproape de inimile oamenilor gusturile autentice ale copilăriei și să le oferim experiențe culinare unice, create cu aceeași pasiune și dedicare, care au stat la baza brandului nostru încă de la început. Pentru noi, fiecare produs nu este doar o delicatesă, ci o poveste, o bucată de istorie pe care dorim să o împărtășim cu toți cei care ne trec pragul.”
Zimbria a fost fondată acum mai bine de un deceniu, având o tradiție familială care se întinde pe aproape un secol, și a ajuns rapid lider în domeniul produselor alimentare tradiționale. Odată cu deschiderea noii locații din Palas, Zimbria își extinde prezența la șase locații în România, magazinele funcționând ca noduri gastronomice, unde clienții pot descoperi o varietate de produse gourmet, nu doar din portofoliul Zimbria, ci și de la alți producători internaționali și naționali.