Opt implicații și diferențe de cost între a deține și a cumpăra o locuință

0
62

Problema de a cumpăra sau de a închiria o locuință are multe implicații financiare și alte implicații nefinanciare. Pentru mulți chiriași, deținerea propriei locuințe este un pas important în direcția cea bună. Este o investiție demnă, cu un potențial ridicat de apreciere.

Spre deosebire de alegerea ușoară de a obține un credit online 24/7 în vremuri dificile, decizia între închirierea și cumpărarea unei locuințe necesită o analiză atentă. Alegerea unei opțiuni în detrimentul celeilalte are costuri financiare diferite. De exemplu, banii pe care îi cheltuiți pe chirie nu vă pot genera venituri viitoare sub formă de apreciere.

Așadar, care este cea mai bună cale de urmat, închirierea sau proprietatea? Această postare vă prezintă diferențele pentru a vă ajuta să înțelegeți când fiecare opțiune este benefică pentru dvs. și pentru buzunarul dvs. Continuați să citiți pentru a afla mai multe

1. Impozitele

Impozitele sunt prima implicație financiară care îți va afecta finanțele personale. Să vedem cum funcționează aceste plăți obligatorii în aceste două opțiuni.

  • Deținerea unei locuințe înseamnă plata impozitelor locale pe proprietate atunci când vă depuneți declarațiile. Neplata impozitelor pe proprietate poate duce la impunerea unui drept de retenție asupra locuinței dumneavoastră, ceea ce ar putea duce la executarea silită.
  • Închirierea. În ceea ce privește chiriașii, nu trebuie să plătiți impozite directe către guvern. Cu toate acestea, proprietarul vă poate sugera să includeți impozitele în chirie sau în contractul de închiriere. Dacă proprietarul alege această cale, puteți deduce impozitele din impozitul pe venit, la fel ca un proprietar de locuință. Spre deosebire de proprietar, nu puteți pierde proprietatea din cauza neplății impozitelor.

2. Pacea minții și flexibilitatea

Pacea minții și flexibilitatea sunt un alt element care distinge aceste alternative de locuință. Să vedem cum afectează această pereche chiriașii și proprietarii de locuințe.

  • Deținerea în proprietate. Pacea sufletească și flexibilitatea sunt alte elemente care disting aceste alternative de locuință. Să analizăm cum afectează această pereche chiriașii și proprietarii de locuințe.
  • Închirierea. Pe de altă parte, chiriașii sunt mai flexibili în alegerea lor de a schimba locația decât proprietarii. De exemplu, dacă o suburbie devine mai puțin senină, un chiriaș își poate schimba cu ușurință casa. Cu toate acestea, un proprietar nu poate continua să vândă și să cumpere case frecvent. Dacă prețuiți flexibilitatea mai mult decât liniștea și stabilitatea, atunci mai bine continuați să închiriați.

3. Dobânda ipotecară

Dobânda ipotecară este o altă platformă care distinge aceste două opțiuni.

  • Deținerea în proprietate. Dacă v-ați cumpărat casa folosind un credit ipotecar, vă puteți bucura de plăți reduse atunci când dobânda scade, deoarece puteți refinanța împrumutul inițial. Puteți deduce plata dobânzii din impozitul anual, dar numai dacă detaliați în loc să faceți o deducere standard.
  • Închirierea. Chiriașii nu au împrumuturi pe care să le refinanțeze. În plus, chiria nu este o cheltuială deductibilă în impozitul pe venit.

4. Întreținerea

Întreținerea locuinței este o altă dimensiune financiară care vă afectează finanțele personale. Mai jos este prezentat modul în care acest element afectează proprietarii de locuințe și chiriașii.

  • Deținerea în Cumpărarea locuinței înseamnă că trebuie să fiți pregătit să plătiți costurile de întreținere a acesteia. Va trebui să înlocuiți acoperișul, să cumpărați noi încălzitoare de apă și să faceți alte reparații de rutină.
  • Închirierea. Închirierea unei locuințe vă scutește de costurile de întreținere deoarece proprietarul are grijă de ea. Nu vă faceți griji cu privire la repararea sau întreținerea a nimic din complex și din casă. Ca și impozitele, proprietarul include indirect costurile de întreținere în chirie. Cu toate acestea, proprietarul este obligat prin lege să întrețină proprietatea.

5. Costuri lunare

Denumirea costurilor lunare pe care le suportați pentru a continua să locuiți într-o casă diferă între chiriași și proprietari. Să examinăm aceste cheltuieli în detaliu mai jos.

  • Dacă locuiți într-o locuință pe care ați cumpărat-o în baza unei ipoteci, rambursați împrumutul, care combină dobânda și suma principală. Majoritatea ipotecilor durează între 15 și 30 de ani. După această perioadă de rambursare, casa devine pe deplin a dumneavoastră.
  • Închirierea. Chiriașii suportă o cheltuială lunară numită chirie pentru a locui pe proprietatea cuiva. Acești bani au grijă de întreținerea și impozitele proprietății. În acest aranjament, locuiți pe o proprietate „împrumutată” și vă reînnoiți lunar dreptul de a locui în ea prin plata chiriei. În plus, costurile de închiriere cresc în timp.

6. Asigurarea

Asigurarea locuinței este un alt cost care diferențiază deținerea unei locuințe și închirierea. Continuați să citiți mai jos pentru a afla mai multe.

  • Deținerea în proprietate. Plătiți asigurarea locuinței dvs. pentru a acoperi daunele care ar putea apărea din cauza incendiului sau a apei. Această asigurare oferă, de asemenea, o acoperire de răspundere civilă. Deoarece această asigurare acoperă mai multe zone, asigurarea unui proprietar de locuință este de obicei de opt ori mai mare decât polița unui chiriaș.
  • Închirierea. După cum s-a văzut mai sus, asigurarea de închiriere este mai ieftină decât cea de proprietar de locuință, deoarece acoperă doar bunurile personale ale chiriașului. Aceasta include, de asemenea, asigurarea de răspundere personală în cazul în care altcineva este rănit în incintă din vina dumneavoastră.

7. Echitate

Echitatea distinge cele două opțiuni. Să examinăm această implicație financiară și modul în care vă afectează în calitate de chiriaș sau proprietar.

  • Dacă vă cumpărați casa într-o locație bună, cu potențial ridicat de apreciere, sunteți mai bine plasat pentru a vă recupera costurile de cumpărare plus profiturile. Presupunând că v-ați ales bine locația și că întrețineți casa în mod corespunzător, vă veți bucura de avantaje legate de capitalul propriu. De exemplu, puteți obține un împrumut pe baza capitalului propriu acumulat. De exemplu, puteți contracta un împrumut pe baza capitalului propriu.
  • Închirierea. Pe de altă parte, chiriașii nu câștigă sau nu pierd capital propriu, deoarece nu sunt proprietarii casei lor.

8. Stilul de viață

În cele din urmă, stilul de viață este un alt factor-cheie care diferențiază proprietarii și chiriașii. Găsiți detalii mai jos.

  • Decizia de a deține o locuință într-o locație depinde de stilul tău de viață și de alți factori conexe. Trebuie să fiți sigur că doriți să locuiți în acea locație pentru mai mult de cinci ani. De asemenea, fiți sigur că vă veți păstra locul de muncă sau afacerea în acea locație pentru o perioadă lungă de timp. În caz contrar, nu trebuie să vă legați banii într-o locuință pe care o veți lăsa în urmă după câțiva ani.
  • Închirierea. Dacă visezi să locuiești în altă parte, locul tău de muncă sau afacerea dintr-un anumit loc sunt nesigure sau nu ești pregătit să te stabilești în acea locație pe termen lung, închirierea este ideală pentru tine.

Gânduri finale

Închirierea sau cumpărarea unei locuințe are multe implicații financiare care vă afectează în mod direct finanțele personale. Pe baza factorilor pe care i-am discutat mai sus, puteți închiria sau cumpăra o locuință. Sperăm că veți folosi aceste criterii pentru a face o alegere înțeleaptă, care va fi benefică pentru finanțele dvs. personale pe termen lung.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.