Diana Șoșoacă NU poate candida – CCR a admis contestația împotriva candidatei SOS România la Președinția României

0
59

Curtea Constituțională a României a acceptat sâmbătă contestația împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale, conform surselor oficiale citate de stiripesurse.ro. Decizia CCR este definitivă, iar Diana Șoșoacă este acum exclusă din cursa pentru președinție.

De asemenea, CCR a respins contestațiile legate de candidaturile lui Nicolae Ciucă și Kelemen Hunor, în timp ce decizia de a respinge candidatura lui Miron Cozma a fost menținută. Votul în cazul candidaturii lui Mircea Geoană a fost amânat.

Conform articolului 31 din Legea nr. 370/2004 privind alegerea Președintelui României, în termen de maximum 24 de ore de la înregistrarea candidaturii și a semnului electoral, candidații, partidele politice, organizațiile minorităților naționale, alianțele politice și electorale, precum și alegătorii pot contesta înregistrarea sau respingerea candidaturilor ori a semnelor electorale. Contestațiile trebuie depuse în scris la Curtea Constituțională, care are obligația să le soluționeze în termen de două zile, iar hotărârile sunt definitive și se publică în Monitorul Oficial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.