„Revolta în PNL Vaslui: Varujan Vosganian, trimis de la București, gonit din filială! Primarii refuză să susțină ‘veneticii’!” – FOTO

0
1381

Pe 11 octombrie, scena politică din Vaslui a fost marcată de un episod tensionat în cadrul filialei locale a PNL, când Varujan Vosganian, trimis recent de la București, a fost întâmpinat cu ostilitate și respins de liderii locali. Această acțiune survine după ce Nelu Tătaru, fostul lider local al PNL Vaslui, a fost înlăturat din funcție de conducerea centrală a partidului, într-o mișcare interpretată de mulți drept o „execuție politică”. În locul său, Bucureștiul a încercat să impună o altă figură controversată: Varujan Vosganian, a cărui reputație este afectată de un dosar DIICOT.

Vosganian, fost ministru al Economiei, a fost implicat într-un dosar legat de Romgaz, unde a fost cercetat pentru constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și complicitate la delapidare. Deși procurorii DIICOT au clasat partea din dosar care îl viza, numele său rămâne asociat cu acuzații de corupție și abuz de putere. Aceasta a amplificat nemulțumirile din cadrul filialei PNL Vaslui, care se simte marginalizată și ignorată de deciziile luate la centru.

La ședința de astăzi, primarii și ceilalți lideri locali prezenți au exprimat clar că nu vor susține campania unui politician „venit de la București”. Ei au subliniat că filiala județeană are nevoie de candidați locali, care cunosc problemele și nevoile reale ale comunității, și nu de figuri impuse din exterior, care nu au nicio legătură cu regiunea.

Această revoltă simbolizează frustrarea din ce în ce mai mare a organizațiilor locale față de centralizarea deciziilor în PNL, dar și față de încercările de a impune lideri controversați și discreditați din punct de vedere politic. Liderii locali au trasat o linie clară, refuzând să accepte figurile impuse și pledând pentru autonomie în selectarea propriilor candidați. Acțiunile lor transmit un mesaj puternic către București: Vasluiul nu va face campanie pentru oameni fără rădăcini locale și cu un trecut politic compromis.

Acest episod nu doar că evidențiază tensiunile interne din PNL, dar și reflectă o luptă mai largă pentru putere și influență între filialele județene și conducerea centrală, într-o perioadă crucială pentru viitoarele alegeri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.