Ea este cea mai bogata femeie din Romania, cu o avere de peste 420 de milioane de euro

0
125

Potrivit estimarilor Forbes din urma cu cativa ani, averea celei mai bogate femei din Romania atinge 420-450 milioane de euro.

Este vorba despre Veronica Gusa Dragan (43 ani), singura fiica a generalului Stefan Gusa, fost sef al Marelui Stat Major al Armatei si personaj-cheie in evenimentele din decembrie 1989, potrivit Business Magazin.

Aceasta a absolvit cursurile Facultatii de Drept si a inceput sa lucreze la 22 de ani. Ea s-a casatorit in 1995 cu Iosif Constantin Dragan, care avea la acea vreme 78 ani, unul dintre cei mai cunoscuti oameni de afaceri din Romania, cel care a infiintat grupul Butan Gas.

Detine Grupul Dragan, care include ButanGas, Fundatia Dragan, tipografia Fed Print, Fundatia General Stefan Gusa, editura Nagard, Universitatea Europeana Dragan, clinica medicala Veroniki Life si galeria de arta Veroniki Art, potrivit Wikipedia.

La un an de la decesul sotului, ea a decis sa mute tot businessul de familie intr-o noua structura, denumita Veroniki Holding SpA.

Astfel, pe langa Butan Gas (grup industrial cu activitati in Italia, Albania, Serbia, Grecia, Bulgaria si Romania si o cifra de afaceri a Butan Gas Romania estimata la circa 70 de milioane de euro), din grup face parte acum si Romconstruct Top, companie achizitionata pentru dezvoltarea unui parc eolian in Silistea, Constanta.

Citeste si : Ea e cea mai bogata romanca din lume! Arata demential la 40 de ani! Are 700.000.000 de euro in cont si sta pe o insula!

O noua afacere in 2017
Veroniki Holding, cu investitii de peste 400 de milioane de euro in ultimii zece ani in Europa, intra pe piata de ambalaje din materiale reciclabile din Romania si deschide o fabrica in comuna Contesti, Dambovita, potrivit Mediafax.

Investitia, in valoare de peste 10 de milioane de euro, extinde domeniul de activitate al grupului, prin productia de ambalaje tip r-PET pentru industria alimentara din Romania.

 Noua fabrica, cu laborator propriu, are tehnologii de ultima generatie, certificate EFSA (European Food Safety Authority) de catre Institutul Fraunhofer (Germania), cu standardele de management ale calitatii implementate (BRC IoP V, ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001), pentru a indeplini toate conditiile de siguranta alimentara, productia de caserole si folie PET fiind estimata la 8.500 tone anual si desfasurata pe o suprafata de 5.200 mp, arata un comunicat al companiei.
„Incepand cu data de 8 septembrie 2017, vom produce in fabrica de la Contesti, prin procesul de termoformare, caserole destinate ambalarii diferitelor tipuri de carne si produse din carne, precum si diverse caserole cu capac destinate ambalarii produselor vrac din cadrul marilor retele de magazine alimentare. Tehnologia inovativa, desfasurata in conformitate cu standardele europene, va permite ca ambalajele noastre sa fie personalizate si pentru tipuri de produse speciale”, a declarat Adrian Nitica, director general Veroniki EcoGroup.