ULTIMA ORA – Inca un protestatar, care a lovit un jandarm la mitingul din 10 august, ARESTAT. Decizia judecatorilor

0
75

Magistrații Judecătoriei Sectorului 1 au încuviințat cererea procurorilor și au dispus arestarea preventivă a protestatarului reținut joi pentru ultraj și pentru tulburarea ordinii și liniștii la mitingul din 10 august. Decizia poate fi contestată, conform Mediafax.

Magistrații Judecătoriei Sectorului 1 au dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a protestatarului reținut în cursul zilei de joi, pentru că a lovit un jandarm la mitingul din 10 august. Bărbatul mai este acuzat de procurori că a tulburat liniștea și ordinea la manifestare. Decizia judecătorilor poate fi contestată.

„Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul T.C.F. pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj şi tulburarea ordinii și liniștii publice. (…) Inculpatul T.C.F., în timp ce se afla în Piaţa Victoriei din Bucureşti, sector 1, în timpul unui manifestaţii publice, alături de numeroase alte persoane, a agresat un subofiţer de jandarmi aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, aplicându-i mai multe lovituri cu piciorul”, au precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul București, printr-un comunicat de presă.

Sursa citată a mai precizat că, prin lovirea jandarmului, protestatarul a tulburat ordinea şi liniştea publică, creând sentiment de teamă celor prezenți la miting.

„De asemenea, față de inculpat s-a dispus luarea măsurii reținerii pentru 24 de ore, urmând ca acesta să fie prezentat, în cursul zilei de astăzi (joi,n.r.), judecătorului de drepturi și libertăți cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive. Menţionăm faptul că în cauză se efectuează urmărirea penală şi faţă de alţi şase inculpaţi, trei dintre aceştia aflându-se în arest preventiv, doi în arest la domiciliu şi unul sub control judiciar”, mai arată sursa citată.

Reprezentanții unității de parchet arată că măsurile preventive pot fi dispuse doar în condiţiile prevăzute de Codul de procedură penală, nu „ca urmare a poziţiilor exprimate în spaţiul public cu privire la cauză”.

În acest context, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, care a criticat săptămâna trecută Parchetul pentru că nu anchetează și agresorii jandarmilor de la mitingul din 10 august, a precizat, miercuri, după ce a aflat de reținerea unui alt protestatar, că își exprimă speranța "ca pe viitor să nu fie nevoie să mai solicităm public ca legea să fie aplicată în mod unitar".