Pentru medici și profesori nu sunt bani. Ei trebuie să mai aștepte până la 1 ianuarie 2018 pentru a le crește salariile promise. scrie bugetul.ro
Anunțul l-a făcut chiar Liei Olguța Vasilescu, care însă a fost darnică tare cu colegii săi ale căror performanțe lasă de dorit, dar care trebuie promovați și motivați cu bani ca să ridice mâinile în grup când le dictează șeful de partid.
Așadar parlamentarii noștri s-au prezentat imediat la serviciu pentru a vota dublarea lefurilor Și pentru că sunt atât de performanți și mult mai utili în România decât medicii și profesorii au hotărât că este momentul să încaseze 40.000 de lei lunar, adică aproape 10.000 de euro.
După ce, prin noua Lege a salarizării, indemnizaţia lunară a fost stabilită la 13.050 lei pe lună, la care se adaugă şi sumele forfetare de 19.575 de lei pe lună, Birourile Permanente Reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au aprobat sumele de bani alocate aleşilor care nu locuiesc în Bucureşti sau Ilfov, în valoare de 6.525 lei pe lună.
Așadar, un parlamentar poate încasa lunar 40.000 de lei. Sau chiar puțin mai mult după cum demonstrează matematicianul Sergiu Moroianu pe facebook:
„Teorema Parlamentului. Începând cu luna curentă, un parlamentar care nu are domiciliul în București (pcnadB) va incasa lunar aproximativ 58.300 lei, adică 13.500 euro.
Demonstrație: Pana în iunie 2017, suma încasată lunar de un pcnadB era de 25.060 lei. De la 1 iulie, indemnizația de bază s-a mărit de 2,33 ori, de la 5600 lei la 13100 lei. Toate celelalte indemnizații sunt indexate după cea de bază. Rezultă că indemnizațiile totale ale unui pcnadB ajung la 25060*2,33=58.300 lei lunar.
Din aceasta sumă, 13.200 lei trebuie justificați cu chitanțe pentru cabinetul parlamentar (pana în iunie 2017, era vorba de 5700 lei). Așadar, pcnadB-ului ii rămân în buzunar 45.100 lei și nu 40.000 cum neglijent se afirmă în posterul atașat. In plus, pentru fiecare asistent parlamentar existent, pncadB-ul nostru va putea să-și mai angajeze încă 1,33 asistente noi.
In virtutea acestei teoreme, putem formula următoarea
Conjectură: Niciun pcnadB nu-și va publica în următorii 3 ani și jumătate, în mod complet și transparent, sumele totale primite de la stat sub formă de indemnizații.
Conjectura pcnadB afirma că, deși știm la modul teoretic cât câștigă pcnadB-ii, nu vom putea măsura efectiv aceste sume prin metode verificabile. Incertitudinea privind aceste sume nu poate cobori sub anumit un nivel critic, numit „prag de (dis)onestitate al pcnadB” și măsurat empiric ca fiind întotdeauna mai mare decât raportul dintre venitul unui pncadB și venitul mediu net. Cu alte cuvinte, prin natura sa, pncadB-ul va tinde să pretindă că nu câștigă mai mult decât salariul mediu pe economie”.