Intr-un judet care mereu a votat reprezentantii sociali-democrati, cornul abundentei nu s-a revarsat niciodata. Sperante mari si-a facut si edilul orasului Barlad, Dumitru Boros, care a batut pe la usile ministerelor in speranta alocarii unor banuti pentru proiectele mari. Singura solutie viabila si care putea rezolva o parte din problemele cu care se confrunta orasul era Programul National de Dezvoltare Locala ( PNDL) ce are alocat pentru perioada 2017-2020 suma de 882.070.167,56. Din acesti bani catre „ orasul rulmentilor” au plecat doar 3.423.999.
Concret , finantare au primit proiectele: construire cresa trei grupe -1.859.781 lei, asfaltare strazi in cartierul Cotu Negru-1.061.347 si asfaltare strazi Dr. Bagdasar, Bicaz, Posta Veche, Ioan Veche- 502.871 lei .
Pentru proiectele care nu mai suportau amanare nu s-au gasit bani. Este vorba de reabilitarea liceelor „Mihai Eminescu”(corpurile B, C, D,E )si „Gheorghe Rosca Codreanu” , a Scolii de Muzicã si Arta Plastica „ N. Tonitza” , reabilitarea spitalului TBC, a corpurilor A si B de la Spitalul Municipal de Urgenta „ Elena Beldiman”, reabilitarea dispensarului situat pe strada Hamangiu si modernizarea strazii Cerbului. Aceste investitii nu au primit un sfant.
FINANTARI VENITE DUPA MODEL MATEMATIC.
Daca la Barlad, un oras cu circa 70.000 de locuitori au fost alocati doar 3.423.999 lei, in schimb comuna Bacesti primeste 5.813.090 lei doar pentru modernizarea drumului comunal DC 127, comuna Albesti primeste 6.031.516 pentru modernizare drumuri de interes local. Chiar si Banca primeste 3.853.746 lei doar pentru reabilitare, modernizare si dotare dispensar uman in Gara Banca. Sumele acestea nu sunt de inteles in conditiile in care viceprim ministrul , Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltarii regionale, administratiei publice si fondurilor europene, declara ca „ vom finanta 9500 de obiective, din care cu prioritate 2500 de crese si gradinite, 2000 de scoli din invatamantul preuniversitar, 5000 de obiective pentru a ne indeplini tintele fie de conformare in domeniul apelor si apelor uzate, fie de modernizare a intregi infrastructuri de drumuri.
Am utilizat modelul matematic cu date demografice atat pe judete cat si capacitatea financiara a acestora.A rezultat o alocare echilibrata, ce putem observa ca si element deosebit: municipiul Bucuresti, unde impozitul pe venit depasea in analiza orice capacitate financiara a judetelor, am luat decizia de a finanta tot ceea ce inseamna crese si gradinite depuse de sectoarele din Bucuresti. Judetele cele mai sarace, cu suprafata cea mai mare si cu numar de unitati administrativ teritoriale cele mai multe primesc alocarea cea mai mare. Pentru conformarea cresteri modernizarii drumurilor, tinand faptul ca am utilizat indicatorii realizati impreuna cu Banca Mondiala, am mers pentru drumurile judetene intr-o alocare de 35% din suma judetului”, declarat aceasta.