Lege nouă pentru românii cu centrale termice de apartament! Guvernul a anunțat schimbări importante ????????

0
74

S-a dat lege pentru românii care au centrale termice de apartament. Informația momentului care îi vizează pe toți acești români și care vine de la Guvern, se aplică în toată țara. Este vorba despre consumul de gaze naturale, o problemă care a devenit foarte sensibilă în România.

Lege nouă pentru românii cu centrale termice de apartament

Românii care au centrale termice de apartament vor beneficia de prețul plafon pe întreg consumul de gaze naturale. Este o veste bună în contextul în care, anul trecut, aceeași consumatori au fost nevoiți să se încadreze într-un anumit plafon maxim de consum pentru a beneficia de această plafonare.

Potrivit spuselor Ministrului Energiei, la gaze naturale, pentru populație prețul este reglementat, producătorii au obligația să vândă gazul natural furnizorilor de clienți casnici cu 150 de lei pe megawatt și, de asemenea, este plafonat și este reglementat și pentru producția de energie termică la același preț pentru CET-uri.

„Pentru consumul non-casnic, vorbim de același preț de 37 de bani pe kilowatt, pentru cei care…. sunt aceleași condiții ca în ordonanța 27, consumă până în 50.000 de megawați anual”, a declarat Virgil Popescu.

În ceea ce privește impactul bugetar al măsurii de compensare și plafonare a prețurilor la energie electrică, acesta este de 1 miliard pe lună.

Guvernul României reduce cu 15% plafonul până la care prețul energiei va fi compensat

Este știrea zilei în România. Executivul a adoptat ordonanța privind plafonarea și compensarea prețurilor din energie, iar măsurile au fost prelungite până la data de 31 august 2023. Varianta finală a ordonanței arată că plafonul până la care guvernul acordă compensări pentru energie electrică scade de la 300 kWh/lună, la 255 kWh.

Foarte important de menționat este că statul va compensa doar 85% din consumul companiilor mici și mijlocii la un preț de 1 leu/kWh, în timp ce producătorii, traderii și furnizorii vor plăti o taxă de solidaritate începând cu 1 septembrie.

Prim-ministrul României a declarat că prin modificările propuse la OUG 27/2022, Guvernul vrea să consolideze şi să extindă măsurile de protecţie a populaţiei şi economiei faţă de creşterile de preţ înregistrate la energie şi gaze naturale.

Oficialul a precizat că prin intermediul măsurilor luate de Executiv va fi descurajat comportamentul speculativ din piața energiei și a gazelor naturale.

Totodată trebuie să știți că pentru consumatorii casnici, prețurile plafonate rămân aceleași ca în ordonanța adoptată în luna martie a acestui an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.