marți, 30 aprilie, 2024

Încep înscrierile la Universitatea Politehnica Timişoara

Distribuie:

Publicat:

După încheierea examenului de bacalaureat şi publicarea rezultatelor, tinerii care au finalizat studiile liceale se află în faţa celei mai importante alegeri din viaţa lor – ce facultate să urmeze? Absolvenţii de liceu care au promovat bacalaureatul sunt aşteptaţi să se înscrie la Universitatea Politehnica Timişoara, cele 10 facultăţi ale acesteia asigurându-le candidaţilor pregătirea necesară pentru ocuparea, la absolvire, a unui job atractiv. Marţi, 6 iunie 2021, încep înscrierile online, pentru ciclul de licenţă, pe platforma dedicată (https://admitere.upt.ro/), o versiune îmbunătăţită faţă de anul trecut, mai intuitivă şi cu o interfaţă mai prietenoasă, care permite candidaţilor să realizeze toţi paşii procesului de înscriere.

Pentru înscrierea online, pe platforma Enroll (https://admitere.upt.ro/) se creează un cont de candidat, cu o adresă de e-mail validă, deoarece prin intermediul acesteia se va realiza comunicarea cu comisia de înscriere pe întreaga perioadă a procesului de admitere. Tot pe platformă sunt disponibile instrucţiuni pentru parcurgerea tuturor etapelor aferente procesului de admitere, inclusiv plata taxei de înscriere şi a celei de confirmare.

Un sprijin suplimentar poate fi acordat candidaţilor, din data de 12 iulie 2021, în centrele de admitere din cadrul facultăţilor şi în centrele zonale de la Colegiul Naţional "Decebal" Deva, Colegiul Naţional Pedagogic "Ştefan Odobleja" Drobeta-Turnu Severin, Colegiul Naţional "Traian Lalescu" Reşiţa, Colegiului Naţional "Spiru Haret" Târgu Jiu.

Cu excepţia Facultăţii de Arhitectură şi Urbanism, la care admiterea se face prin concurs cu probă de verificare a cunoştinţelor la desen tehnic şi liber, iar înscrierea candidaţilor (online şi fizic) se face în perioada 6 – 13 iulie 2021, şi a celor de Automatică şi Calculatoare, respectiv Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologii Informaţionale, unde admiterea se face tot prin concurs cu probă de verificare a cunoştinţelor la matematică sau probă online bazată pe portofoliu de realizări, iar înscrierile se fac în perioadele 6 – 16 iulie 2021 (online) şi 12 – 16 iulie 2021 (fizic), pentru restul facultăţilor perioada de înscriere a candidaţilor este 6 – 19 iulie (online) şi 12 – 19 iulie (fizic), modalitatea de admitere fiind concurs de dosare.

Candidaţii pot crea şi trimite unul sau mai multe dosare de înscriere, în funcţie de numărul facultăţilor din UPT la care doresc să aplice, iar în maxim 48 de ore de la transmiterea dosarului, membrii comisiei de admitere vor analiza documentele primite şi, dacă dosarul este complet, vor comunica, prin e-mail, numărul de înregistrare al aplicaţiei, număr ce va fi utilizat pe tot parcursul procedurii de admitere. În cazul în care dosarul este incomplet, se vor solicita clarificări.

Informaţii suplimentare despre admitere şi despre procesul de înscriere, precum şi tutoriale privind modul de completare a înscrierii online pot fi găsite pe site-ul Universităţii Politehnica Timişoara, în secţiunea dedicată admiterii (http://www.upt.ro/Upt-Timisoara_admitere_31_ro.html), pe platforma de înscriere (https://admitere.upt.ro/), pe pagina de Facebook a UPT (https://www.facebook.com/UPTimisoara) sau pot fi solicitate prin e-mail, la adresa admitere@upt.ro.
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img