Ipj Alba: 124 de şoferi au fost sancţionaţi, într-o singură z

0
62

124 de şoferi au fost sancţionaţi, într-o singură zi, pentru nerespectarea normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice. Poliţiştii recomandă conducătorilor auto să respecte regulile de circulaţie şi limitele legale de viteză.

La data de 6 august 2021, poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au organizat, pe raza întregului judeţ, o acţiune ce a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere datorate vitezei excesive.

Aparatele radar au fost amplasate în zonele identificate cu risc de producere a accidentelor datorate excesului de viteză.

În cadrul acestei acţiuni au fost depistaţi şi sancţionaţi contravenţional 124 de şoferi, din care 72 de conducători auto care au depăşit limita legală de viteză, 4 care au depăşit neregulamentar şi alţi 48 au fost amendaţi pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Complementar sancţiunilor contravenţionale, poliţiştii au dispus măsura reţinerii permisului de conducere faţă de 7 conducători auto. Unul dintre aceştia a depăşit viteza legală de circulaţie cu peste 50 de kilometri/oră, 4 au efectuat manevra de depăşire neregulamentară, unul a condus sub influenţa alcoolului şi unul nu a respectat culoarea roşie a semaforului.

Au fost retrase şi 7 certificat de înmatriculare.

Acţiune cu efective suplimentare, la Alba Iulia

Poliţiştii din Alba Iulia au organizat o acţiune, cu efective mărite, pe raza municipiului şi localităţilor rurale arondate. Au fost legitimate 171 de persoane, verificate 147 de autovehicule şi au fost aplicate 125 de amenzi, pentru încălcarea normelor de circulaţie rutieră.

La data de 5 august, în intervalul orar 07.00 – 13.00 şi 15.00 – 21.00, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au organizat o acţiune cu efective mărite, pe raza de competenţă, care a avut ca scop creşterea siguranţei publice şi prevenirea accidentelor rutiere.

Cu ocazia acestei acţiuni, au fost legitimate 212 persoane şi controlate 147 de autovehicule.

Poliţiştii au constatat 125 de abateri de natură contravenţională, care au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 33.465 de lei.

Dintre contravenţiile constatate, 101 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 2 pentru conducere sub influenţa alcoolului şi 22 pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Au fost reţinute 6 permise de conducere şi retrase 4 certificate de înmatriculare.

Acţiune pentru creşterea siguranţei rutiere, la Sâncel

Poliţiştii din Blaj au acţionat pe raza comunei Sâncel, pentru creşterea siguranţei rutiere. Au fost aplicate 74 de amenzi.

În perioada 3 – 6 august 2021, în intervalul orar 10.00 – 13.00 şi 17.00 – 20.00, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Blaj, împreună cu poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Jidvei au acţionat pentru creşterea siguranţei rutiere pe raza comunei Sâncel.

Cu ocazia acţiunii au fost controlate 138 de autovehicule şi au fost constatate 74 de abateri de natură contravenţională la regimul rutier, majoritatea pentru depăşirea limitei legale de viteză.

Au fost constatate 2 infracţiuni şi a fost retras un certificat de înmatriculare.

Infracţiuni rutiere

La data de 6 august, în jurul orei 21.00, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Jidvei, au intervenit, pe strada Viilor din comuna Şona, petru soluţionarea unui eveniment rutier, soldat cu pagube materiale şi identificarea conducătorului auto care ar fi produs evenimentul.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, un bărbat, de 32 de ani, din Şona, în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, a întrat în coliziune cu un autoturism, care era parcat pe marginea drumului, după care şi-a continuat deplasarea. În urma evenimentului rutier nu au rezultat victime omeneşti.

Bărbatul a fost depistat de poliţişti, imediat după producerea evenimentului, pe strada Lungă, din comuna Şona.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etililotest, iar rezultatul a arătat valoarea de 1,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat că bărbatul are permisul de conducere anulat.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere sub influenţa alcoolului şi conducere fără permis.

La data de 6 august 2021, în jurul orei 16.00, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Vinţu de Jos au depistat un tânăr, de 19 de ani, din municipiul Deva, judeţul Hunedoara, în timp ce conducea, pe raza localităţii Şibot, un ATV neînmatriculat sau neînregistrat în circulaţie şi fără să deţină permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere fără permis şi punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

La data de 6 august 2021, în jurul orei 17.00, poliţiştii din Cugir au depistat un tânăr, de 17 de ani, din oraş, în timp ce conducea, pe strada Râul Mic, din Cugir, un moped neînmatriculat sau neînregistrat în circulaţie şi fără să deţină permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere fără permis şi punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat

Accidente rutiere

La data de 6 august 2021, în jurul orei 18.20, pe strada Regimentul V Vânători, din Alba Iulia, un bărbat de 71 de ani, din municipiu, în timp ce conducea un autoturism, în direcţia Alba Iulia – Sebeş, a intrat în coliziune cu un autovehicul, condus de un bărbat, de 35 de ani, din Abrud.

În urma accidentului rutier o minoră, de 6 ani, pasageră în cel de-al doilea autoturism, a suferit leziuni corporale şi a fost transportată la spital.

Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

La data de 6 august 2021, în jurul orei 21.30, pe strada Mamut Bicycle Path, din Alba Iulia, un bărbat, de 37 de ani, din municipiu, în timp ce se deplasa pe o bicicletă, pe pista special amenajată pentru biciclişti, s-ar fi dezechilibrat şi a căzut, suferind leziuni corporale.

Bărbatul a fost transportat la spital, pentru îngrijiri.

Biciclistul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

La data de 6 august 2021, în jurul orei 20.00, pe Bulevardul Încoronării, din Alba Iulia, o femeie de 63 de ani, din municipiu, în timp ce conducea un autoturism a acroşat o tânără, de 17 ani, din Alba Iulia, care traversa strada, pe bicicletă, pe o trecere pentru pietoni marcată şi semnalizată corespunzător.

În urma accidentului rutier biciclista a suferit leziuni corporale uşoare şi a fost transportată la spital.

Atât conducătoarea auto, cât şi biciclista au fost testate cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Cercetările sunt continuate, pentru vătămare corporală din culpă.

La data de 6 august 2021, în jurul orei 14.20, pe DC 98, pe raza localităţii Muşca, un bărbat, de 42 de ani, din comuna Lupşa, în timp ce conducea un autoturism, a intrat în coliziune cu un alt autovehicul, condus de un bărbat, de 48 de ani, din Lupşa.

În urma accidentului rutier, un minor de 13 ani, pasager în primul autoturism, a suferit leziuni corporale uşoare şi a fost transportat la spital.

Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Amplasarea radarelor în perioada 08 – 09.08.2021

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru – Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7 Săliştea – Şibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş -Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud – Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.