Partidul Verde filiala judeţeană Suceava cere guvernului distribuirea justă a creşterii economice în societate

0
62

Guvernul Cîţu se laudă cu creştere economică, dar ea nu se vede în buzunarul cetăţenilor.

Ţara noastră înregistrează în 2021 cea mai mare creştere a inegalităţii accesului la vacanţă din ultimul deceniu.

Faptul că astăzi în România 3.077.928 de români, între care şi lucrătorii ale căror salarii nu depăşesc pragul de sărăcie, nu îşi permit minim o vacanţă de o săptămână departe de casă este un grav semnal de alarmă.

Directiva UE privind salariile minime adecvate trebuie susţinută în România.

Partidul Verde filiala judeţeană Suceava vrea introducerea unui "prag al decenţei" în legislaţie care să reglementeze fără echivoc faptul că salariile minime legale nu vor putea fi niciodată plătite la mai puţin de 50% din salariul mediu al oricărui stat membru. O asemenea măsură ar genera o creştere salarială pentru 24 de milioane de oameni la nivelul întregii Uniuni, inclusiv pentru lucrătorii români.

De asemenea, noi, verzii suceveni, am observat că municipiul Suceava suferă după turişti. De ceva ani, municipiul reşedinţă de judeţ este gol, nu mai vedem autocare pline cu turişti cum era prin anii 2000 care se cazau în hotelurile sucevene, Cetatea de Scaun era plină, în acea perioadă, de turişti străini, la fel şi Muzeul Bucovinei, dar astăzi nu prea, semn că cine se ocupă de această ramură nu are un simţ de orientare pe această zonă.

Dan Acibotăriţă, preşedinte al Partidului Verde Filiala jud. Suceava

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.