Medicul-erou, Cătălin Denciu, din incendiul cu zece morţi din Piatra Neamț, pus sub acuzare e către procurori

0
55

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat suspecţii în cazul tragediei care a avut loc la Secţia ATI a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ, pe 14 noiembrie 2020, când au fost ucişi de flăcări zece pacienţi. Astfel, au fost puşi sub acuzare şase foşti manageri, doi medici şi două asistente. Surprinzător, printre cei cercetaţi este şi medicul-erou Cătălin Denciu.

Cercetat pentru tragedie! Aflat de gardă în seara blestemată de 14 noiembrie 2020, când a izbucnit incendiul la Secţia ATI a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ, doctorul Cătălin Denciu a încercat să-i salveze pe pacienţi şi a suferit arsuri grave.În urma dezastrului, zece bolnavi şi-au pierdut viaţa. Cu răni profunde provocate de flăcări, doctorul Cătălin Denciu a fost transferat în Belgia, la Spitalul Regina Astrid, unde a primit cele mai bune condiţii de tratament, reuşind să se recupereze după mai bine de o jumătate de an.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat suspecţii în cazul evenimentului îngrozitor de la Secţia ATI a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ. Au fost puşi sub acuzare şase foşti manageri, doi medici şi două asistente.
Şi Cătălin Denciu se numără printre cei cercetaţi, scrie adevarul.ro. Se pare că medicul-erou, acum în vârstă de 49 de ani, nu este acuzat de o culpă medicală, ci pentru că ar fi dat declaraţii contradictorii. Este urmărit penal şeful secţiei ATI, Liviu Ungureanu, pentru ucidere din culpă şi vătămare din culpă.

Doctorul Cătălin Denciu e cercetat pentru favorizarea făptuitorului, fals intelectual şi uz de fals. „Se continuă urmărirea penală (…) şi faţă de o altă persoană fizică, medic la secţia ATI (…) constând în aceea că, în exercitarea atribuţiilor, ar fi întocmit şi subscris o adresă din data de 18.06.2021, care conţine menţiuni false privind îngrijirile acordate pacienţilor în timpul manifestării incendiului“, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

 

UPDATE: Deși inițial s-a crezut că medicul erou este pus sub acuzare, Parchetul General a emis o erată prin care dezminte informația. Jurnaliștii de la adevărul.ro au publicat rectificarea pe site. O redăm integral în rândurile care urmează:

Ştirea iniţială conţinea informaţia conform căreia medicul Cătălin Denciu, rănit în urma incendiului, ar fi fost pus sub învinuire. În urma verificărilor jurnalistice suplimentare, reprezentanţii Parchetului General au precizat că acesta nu are calitatea de suspect în dosar. Redacţia Adevărul îşi prezintă scuzele pentru prezentarea informaţiei eronate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.