Premierul Ciucă, anunț despre răniții din Ucraina. “Facem tot ce ne stă în putință”

0
93

Premierul Ciucă a făcut un anunț despre cum se poate implica țara noastră în situația de criză din Ucraina. Nicolae Ciucă a declarat că a luat decizia de a oferi posibilitatea ca răniții din Ucraina să poată fi tratați în spitalele din România.

Premierul României: Facem tot ce ne stă în putință

Nicolae Ciucă a declarat că, împreună cu membri ai Cabinetului, a luat o serie de măsuri la nivel guvernamental și continuă să analizeze toate posibilitățile din punct de vedere instituțional pentru a ajuta poporul ucrainean.

La nivel central s-a luat decizia de a veni în sprijinul răniților din Ucraina, spre a fi primiți și tratați în spitalele din țara noastră.

Aşa cum am anunţat în această dimineaţă, la nivelul Ministerului Sănătăţii, am luat decizia să oferim posibilitatea ca răniţii din Ucraina să poată fi trataţi la spitalele din România şi, desigur, în funcţie de solicitările părţii ucrainene, să putem să-i sprijinim şi cu sânge, a declarat Nicolae Ciucă.

Premierul a mulțumit societății civile pentru modul în care s-a implicat pentru ajutorarea refugiaților din Ucraina care au intrat, zilele acestea, pe teritoriul țării noastre.

Nicolae Ciucă a mers la Spitalul Militar și a donat sânge, atât el cât și o parte din membri ai Cabinetului, precizând că este foarte mare nevoie de sânge în România.

25.000 de refugiați pe teritoriul României

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a anunțat duminică, 27 februarie 2022, câți refugiați ucrainieni se află în România. Astfel, Dan Cărbunaru a declarat că 25.000 de refugiați se află pe teritoriul țării noastre, dintre care 102 au ales să solicite protecție statului român, solicitând azil.

De asemenea, centrele de azil gestionate de Inspectoratul General pentru Imigraţie au un grad de ocupare de 57,7%, incluzând şi ceilalţi solicitanţi de azil, în afara cetăţenilor ucraineni.

Șeful Comandamentului pentru Situații de Urgență le-a transmis românilor să nu mai meargă cu alimente la graniță, pentru că acestea riscă să rămână nefolosite, sau să se strice. Raed Arafat a precizat că la acest moment nu putem vorbi despre o criză umanitară pe partea României.

La acest moment nu putem vorbi de o criză umanitară pe partea României, motiv pentru care toţi care vin cu mâncare, la pachete, riscul este ca o parte din această mâncare să rămână nefolosită sau să se strice, a declarat Raed Arafat.

Tot acesta a precizat că există locuri de cazare puse la dispoziție de o mănăstire și de asemenea a fost organizată o tabără temporară pentru refugiați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.