Ce măsuri a aplicat România Rusiei, după război. Cum a reacționat statul rus

0
116

Ce măsuri a aplicat România Rusiei, după război. Guvernul României a decis duminică dimineață, să trimită Ucrainei o a doua tranșă de ajutoare ce constă în combustibili, veste antiglonț, căști, muniție și echipamente militare, dar și alimente și medicamente. În ceea ce privește Rusia, România a decis să oprească toate zborurile aeririene către Rusia. Traficul aerian din toată lumea s-a confruntat cu perturbări de la izbucnirea conflictului.

Ce măsuri a aplicat România Rusiei, după război

Guvernul României a decis să ajute Ucraina și a anunțat duminică dimineață că a trimis a doua tranșă de ajutoare ce constă în combustibili, veste antiglonț, căști, muniție și echipamente militare, dar și alimente, apă și medicamente. Țara noastră a anunțat că toate zborurile către Rusia au fost anulate. După invadarea Rusiei în Ucraina, spațiul aerian din întreaga lume a suferit perturbări. România era pregătită pentru toate scenariile legate de agresiunea rusă în Ucraina încă din luna ianuarie, a spus președintele Klaus Iohannis, în urmă cu două zile. Președintele anunța că au fost discutate „măsurile care trebuie luate urgent pentru a răspunde acestei situații de criză majoră”.

Statul român a decis primele sancțiuni prin care își arată dezacordul total față de războiul pe care Rusia l-a început împotriva Ucrainei. România a decis să se retragă de la una dintre băncile internaționale de investiții la care acționar principal era Rusia. De asemenea, a decis tuturor aeronavelor rusești să mai zboare deasupra teritoriului nostrși și acestea nu vor mai avea voie să aterizeze pe vreun aeroport din România

Principala companie aeriană din Rusia, Aeroflot, a anunțat vineri suspendarea zborurilor sale către Londra și Dublin, după ce area Britanie a introdus sancțiuni ca represalii pentru invazia Ucrainei. „Din cauza restricțiilor impuse de autoritățile britanice, Aeroflot suspendă toate zborurile către Londra și Dublin până pe 23 mai 2022”, a declarat Aeroflot, membru al alianței internaționale SkyTeam cu Air France-KLM, într-un comunicat.

Ulterior, Rusia a decis ca nicio aeronavă românească nu va mai avea voie să treacă deasupra Rusiei. „Ca urmare a deciziilor neprietenoase ale autorităţilor aviatice din România, Rusia şi-a închis spaţiul aerian pentru companiile aeriene din România”, se arată în anunţul agenţiei aeronautice federale ruse Rosaviatsiya, potrivit sursei citate de Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.