Seară neagră pentru România: un avion și un elicopter au dispărut de pe radare. Șapte militari decedați

0
46

Elicopterul IAR 330-Puma, care a decolat, miercuri, 2 martie, în jurul orei 20.21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, și a pierdut legătura radio cu turnul de control, a fost găsit prăbușit.

Din păcate, toți ce 7 militari de la bordul elicopterului care căuta MIG-ul dispărut de pe radar în județul Constanța au murit.

Apoi, am văzut o maşină de poliţie care se deplasa spre acea zonă. Ulterior am înţeles că ar fi implicat un al doilea aparat de zbor”, a declarat Crisitan Bărhălescu, un martor al incidentului, la Digi 24.

Constantin Spînu, purtător de cuvânt al MApN, a confirmat prăbuşirea elicopterului şi decesul celor cinci membri ai echipajului. Aeronava a fost găsită la 11 kilometri de aerodrom. Operaţiunile de căutare ale avionului MiG şi pilotului avionului sunt în desfăşurare.

Oficialul a mai spus, la Digi 24, că erau condiţii de zbor deosebit de nefavorabile.

Înainte să dispară de pe radare, pilotul elicopterului care a plecat în căutarea avionului dispărut în jurul orelor 20.00, a anunțat că vremea este nefavorabilă.

Elicopterul IAR 330-Puma, decolat, miercuri, 2 martie, în jurul orei 20.21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar în jurul orei 20.44. Pilotul raportase condiții de vreme nefavorabilă și primise ordin să se întoarcă la bază, a transmis MApN printr-un comunicat.

Un avion MIG 21- LanceR românesc a dispărut de pe radare în județul Constanța

Potrivit primelor informații, a fost o explozie puternică lângă localitatea Cogealac, din județul Constanța.

Aeronava care a decolat de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu efectua o misiune de patrulare, iar la un moment dat a pierdut legătura cu turnul de control, în jurul orelor 20.00.

Potrivit unui comunicat al MApN, la acest moment nu sunt date despre starea pilotului şi a aeronavei.

Au fost declanşate de urgenţă operaţiunile de căutare-salvare. Un elicopter IAR-330 Puma a decolat de urgenţă spre zona posibilului impact, iar echipajele de intervenţie ale ISU Dobrogea au pornit, de asemenea, spre această zonă, a transmis MApN.

ISU a intervenit cu mai multe echipaje și se îndreaptă către zona unde se presupune că s-a prăbușit avionul de luptă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.