Lovitură cruntă pentru cei care stau la bloc! Vestea cumplită venită chiar acum

0
82

În contextul valului de scumpiri din ultima perioadă, unii dintre români se izbesc de o problemă în plus. Deși calendarul arată luna Aprilie, temperaturile sunt în continuare scăzute, iar în locuințele multor bucureșteni lipsește apa caldă. Primarul sectorului 6 din Capitală a abordat acest subiect sensibil și a venit și cu câteva explicații.

Apa caldă în București – o problemă mare care crează haos

Am ieșit din iarnă, dar există o problemă care pare să dăinuie în Capitală, extrem de supărătoare pentru bucureșteni: lipsa apei calde. Edilul sectorului 6, Ciprian Ciucu, a făcut declarații pe acest subiect și a explicat situația din perspectiva sa. În sectorul 6, unul din șapte blocuri nu are apă caldă. Primarul motivează această problemă prin starea proastă a rețelei primare din București, dar spune și că  CET Vest are compresorul de gaze stricat, lucru care afectează blocurile din partea de Vest a Bucureștiului.

Pe de altă parte, în Drumul Taberei sunt probleme pentru că ar fi trebuit să fie preluat de CET Grozăvești. Apar tot mai multe avarii, iar cei care au de suferit sunt bucureștenii care trebuie să se descurce fără apă caldă.

Cu toate că primăriile de sector nu au atribuții în termoficare, cineva trebuie să vă explice ceea ce se întâmplă, și-a început primarul Ciucu expunerea.

Edilul sectorului 6 al Capitalei a dezvăluit că Centralei CET Vest i s-a stricat compresorul de gaze, chestiune cu totul specială, și va mai dura câteva săptămâni până va fi importat din Germania. CET-urile sunt administrate de Elcen, aflat în subordinea Ministerului Energiei. Tot el a spus și că a apărut o serie de avarii în zona Leul, și de aceea Drumul Taberei nu a mai fost preluat de CET Grozăvești.

Există și o veste bună: Termoenergetica lucrează în vederea remedierii avariilor și se așteaptă ca situația să revină la normal în această săptămână.

Ce spune primarul general al Capitalei despre problemele sistemului de termoficare

Primarul general al Capitalei este arătat cu degetul în contextul în care există aceste probleme la sistemul de termoficare, iar bucureștenii și-au pierdut răbdarea. Nicușor Dan spunea, în luna martie a acestui an, că a fost deschis un şantier nou de modernizare a reţelei de termoficare, în zona Piaţa Romană – Piaţa Victoriei – Bulevardul Ion Mihalache, unde vor fi înlocuite conducte pe o lungime de 11 kilometri.

Tot edilul general al Capitalei a dat asigurări că nu există riscul care Termoenergetica să intre în insolvență, în ciuda faptului că șefii acestei companii au trimis o adresă către Primăria Capitalei, prin care avertizează că Termoenergetica ar putea intra în insolvență din cauza datoriilor foarte mari pe care le are către partenerii comerciali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.