Kim Jong-Un catalogheaza exercitiul militar care a zguduit Peninsula Coreeana drept unul ‘defensiv si de rutina’

0
49

Exercițiul militar desfășurat în Coreea de Nord, în cadrul căruia liderul Kim Jong-Un a monitorizat lansarea mai multor rachete, a fost unul "defensiv și de rutină", a informat miercuri Ministerul nord-coreean de Externe, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit mediafax.

"Exercițiul recent, condus de armata noastră, face parte dintr-o rutină a antrenamentelor militare și nu a vizat pe nimeni și nici nu a dus la agravarea situației în regiune", a informat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe.

Exercițiul de sâmbătă este primul desfășurat de Coreea de Nord încă de la testarea unei rachete balistice intercontinentale, care a fost lansată în noiembrie 2017.

Coreea de Sud a reacționat la exercițiul de sâmbătă, făcând apel la "oprirea actelor care ar putea escalada tensiunile militare în Peninsula Coreeană".

"Doar exercițiul nostru defensiv și de rutină este catalogat ca fiind unul care provoacă, iar acest lucru reprezintă o manifestare a încercării de a pune presiune pentru dezarmarea statului nostru, care va duce la o invazie. Considerăm că această problemă este una foarte neplăcută și regretabilă, ar trebui să trimitem o notă de avertisment", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului nord-coreean de Extern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.