Thailanda ar putea sa inchida parcurile naturale cate doua luni pe an. Care este motivul

0
57

Închiderea parcurilor naturale din Thailanda în contextul epidemiei de COVID-19 a contribuit la regenerarea florei şi faunei sălbatice, iar autorităţile locale studiază o măsură care să determine închiderea acestor rezervaţii cel puţin câte două luni în fiecare an, relatează marţi EFE.

Damrus Phoprasit, directorul Biroului Parcurilor Naturale din cadrul Ministerului Mediului din Thailanda, a declarat pentru EFE că, deşi nu a fost încă stabilită o dată pentru această măsură, a avut loc o rundă de consultări cu comitetele care administrează diverse parcuri naturale din această ţară, potrivit agerpres.ro.

Ţestoase, delfini şi rechini au fost observaţi mai des lângă coastele Thailandei în timp ce regenerarea naturii este vizibilă şi în pădurile tropicale după închiderea în luna martie a activităţilor turistice şi, temporar, a rezervaţiilor ca urmare a pandemiei de COVID-19.

Scopul acestei propuneri vizează mai ales sustenabilitatea resurselor naturale, având în vedere că închiderea parcurilor în contextul pandemiei de COVID-19 a contribuit "imens la reabilitarea resurselor naturale", a declarat directorul Phoprasit.

El a precizat că există anumite parcuri naturale, precum cele marine din Mu Ko Similan, Ko Lanta şi Mu Ko Surin, care se închid deja de mai mulţi ani în perioada musonului, iar prezumtiva nouă măsură ar consta într-o extindere a celei deja existente şi va viza închiderea pentru restul parcurilor din ţară. Propunerea se află în aşteptarea unei noi runde de consultări, iar dacă va fi adoptată ea va fi anunţată anticipat, pentru ca sectoarele legate de turism să se poată adapta.

Thailanda dispune de 133 de parcuri naturale, dintre care 22 în mediul marin şi de o masă forestieră care depăşeşte 33 la sută din teritoriul naţional.