Cererea Ucrainei de aderare în UE, acceptată de Parlamentul European

0
63

Parlamentul European a acceptat cererea de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană. A început o procedură specială de admitere, transmite Nexta.

Marți, Volodimir Zelenski a vorbit prin intermediul unei conferințe în Parlamentul European. După discursul său, președintele Ucrainei a fost aplaudat și ovaționat în picioare.

Rusia anunţă că va lovi ţinte militare la Kiev

Rusia va lovi la Kiev locaţii aparţinând serviciului de securitate al Ucrainei şi unei unităţi de operaţiuni speciale, a avertizat marţi Ministerul Apărării rus, potrivit agenţiilor TASS şi RIA, citate de Reuters. Obiectivul raidurilor este de a preveni ″atacuri informaţionale″⁣ la adresa Rusiei, adaugă ministerul rus, îndemnându-i pe cei aflaţi în apropierea respectivelor locaţii să părăsească zona.

Rusia a tăiat accesul armatei ucrainene la Marea Azov

Forţele ruse au tăiat accesul armatei ucrainene la Marea Azov, la nord de Marea Neagră, a informat marţi agenţia de presă TASS, potrivit Agerpres.

Forţele separatiştilor proruşi din estul Ucrainei “au ajuns la graniţele provinciei Doneţk a Ucrainei şi s-au alăturat trupelor Federaţiei Ruse, care au luat sub control zonele ucrainene de-a lungul Mării Azov”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Igor Konaşenkov, citat de agenţia RIA Novosti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.