Un locotenent din Armata română a explicat de ce nu avansează rușii în Ucraina: ‘Strategia generalilor ruşi este total greşită!’

0
78

Marius Apostol, locotenent în retragere în armata română, cu şase misiuni în războaie şi preşedinte al Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi a declarat, luni, în emisiunea Talk News de la Profit TV, că, până acum este foarte clar din punct de vedere operaţional că armata rusă nu a făcut niciun pas important pentru cucerirea Kievului şi că se vede nervozitatea preşedintelui rus Vladimir Putin, pentru că „toată lumea se aştepta la marea putere rusă să cucerească Ucraina în 24 de ore”, relatează News.ro.

Locotenentul Marius Apostol a arătat că încă de acum câteva zile, armata rusă încearcă să ia prin încercuire marile oraşe din Ucraina, scopul principal fiind de a încercui capitala Kiev.

”Au trecut de la soldaţi tineri, fără experienţă, la trupele de asalt, şi aici ne referim inclusiv la ceceni. (..) Este de admirat lupta ucraineilor, sunt mult mai experimentaţi decât soldaţii ruşi”, a mai spus Apostol, precizând că ceea ce vrea să facă acum armata rusă este o încercuire prin asalt

”Până acum este foarte clar din punct de vedere operaţional şi din ce vedem noi că armata rusă nu a făcut niciun pas important pentru cucerirea Kievului”, a mai spus locotenentul în retragere.

Militarul afirmă că ”se vede nervozitatea preşedintelui rus Vladimir Putin”.

”Toată lumea se aştepta la marea putere rusă să cucerească Ucraina în 24 de ore. (..) Suntem în a 15 -a zi, strategia generalilor ruşi este total greşită”, a mai afirmat Marius Apostol, precizând că ”armata ucraineană este sprijinită de informaţii NATO, pe când Federaţia Rusă nu mai primeşte informaţii şi de aici pleacă şi greşelile.

COntinuarea pe stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.