Un câine robot se asigură că oamenii respectă lockdown-ul în Shanghai

0
67

Un videoclip distribuit pe scară largă a arătat un câine robotizat cu un megafon legat de spate care se plimba pe străzile pustii ale unui complex de locuințe din Shanghai, cel mai populat oraş din China, reamintindu-le rezidenților să își ia măsurile de precauție necesare.

Decizia de lockdown din Shanghai a fost extinsă mai devreme decât era programat la unele zone vestice ale orașului, în timp ce întreprinderilor li se oferă rambursări de taxe și reduceri de chirii.

Guvernul a raportat miercuri că în orașul cu 26 de milioane de locuitori au fost înregistrate 5 987 de cazuri, dintre care doar 329 au prezentat simptome, informează abc.net.au.

Districtul Pudong din estul Shanghaiului se află în a treia zi de carantină, care ar fi trebuit să se extindă vineri la districtele de la vest de râul Huangpu.

Mai mulți locuitori care locuiesc în cartierele din vestul țării au primit, de asemenea, notificări de la comitetele de locuințe cu privire la restricțiile de circulație.

Înștiințările spuneau că li se va interzice să părăsească incinta lor în următoarele șapte zile, din motive precum controlul pandemiei sau pentru că un vecin a fost un contact apropiat al unui caz pozitiv.

"Ne exprimăm cele mai profunde mulțumiri tuturor rezidenților! Ne vom relua viața normală în curând, dar în următoarea perioadă de timp îi rugăm pe toți să respecte îndeaproape măsurile de control al pandemiei, să nu se adune și să reducă deplasările", se arată într-un anunț văzut de Reuters.

Lockdown-ul a afectat producătorii de automobile din oraș, doi furnizori importanți, Aptiv și Thyssenkrupp, alăturându-se Tesla în închiderea fabricilor din cauza măsurilor de control COVID.

COntinuarea pe stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.