Rușii ripostează în zona Insulei Șerpilor: După ce Ucraina a anunțat că a făcut ravagii cu dronele Bayraktar, rușii susțin că au doborât trei aparate de zbor

0
53

Trei vehicule aeriene ucrainene fără pilot la bord (UAV) Bayraktar TB2 au fost distruse de sistemele de apărare aeriană rusești în cursul zilei de luni, în zona Insulei Șerpilor, a anunțat reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov.

„Sistemele rusești de apărare aeriană din zona Insulei Zmeiny au distrus trei vehicule aeriene fără pilot Bayraktar TB2. Patru vehicule aeriene ucrainene fără pilot la bord au fost, de asemenea, doborâte în zonele așezărilor Chervony Oskol și Nevskoye, precum și Veseleye din Republica Populară Donețk”, a declarat el, potrivit agenției ruse de stat Tass.

Konașenkov a adăugat că în zona orașului Izium și a satelor Topolskoye și Malaya Kamyshevakha au fost interceptate cinci rachete ucrainene Smerch.

Bayraktar TB2 este un vehicul aerian fără pilot la altitudine medie de recunoaștere și atac al companiei turcești Baykar Makina. Viteza sa maximă poate ajunge la 222 km/h, dispozitivul poate rămâne în aer până la 24 de ore, iar plafonul practic al UAV-ului este de 8,2 mii de metri. În prezent, UAV-urile Bayraktar TB2 se află în serviciul armatelor din Azerbaidjan, Qatar, Libia, Maroc, Polonia și Ucraina, precum și al Serviciului de pază a frontierei din Kârgâzstan. Dronele de acest tip au fost folosite în operațiunile de luptă din Nagorno-Karabah, Siria și Libia.

Continuarea pe stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.