O zi ‘nebună’ în Ucraina: Bombardamente în preajma celor mai mari două centrale nucleare, atacuri aeriene ucrainene în Crimeea

0
61

Noi explozii au răsunat sâmbătă în peninsula Crimeea anexată de Rusia, iar o rachetă rusă a lovit o zonă rezidențială dintr-un oraș din sudul Ucrainei, nu departe de o centrală nucleară, rănind 12 civili, au declarat oficiali ruși și ucraineni, potrivit Reuters.

Această lovitură la centrala nucleară de la Pivdennoukrainsk (sudul Ucrainei) și noi bombardamente în apropierea centralei din Zaporojie, cea mai mare instalație de acest tip din Europa, au provocat noi temeri legate de un accident nuclear în timpul războiului, au declarat oficialii ucraineni.

În Crimeea, teritoriu ucrainean confiscat și anexat de Rusia în timpul unei incursiuni în Ucraina în 2014, guvernatorul numit de Rusia și nerecunoscut de Occident a declarat că o dronă a lovit sâmbătă dimineața o clădire din apropierea sediului Flotei ruse a Mării Negre.

"O dronă a zburat pe acoperiș. Zbura la joasă înălțime", a declarat guvernatorul Mihail Razvozhayev pe Telegram. "A fost doborâtă chiar deasupra sediului Flotei. A căzut pe acoperiș și a luat foc. Atacul a eșuat".

Razvozhayev a emis o nouă declarație pe Telegram în cursul serii, spunând că sistemul antiaerian al regiunii a fost din nou în funcțiune și cerând locuitorilor să nu mai filmeze și să difuzeze imagini cu modul în care funcționează.

Mass-media ucrainene au raportat explozii în orașele din apropiere – inclusiv în stațiunile Evpatoriya, Olenivka și Zaozyornoye.

Continaurea pe stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.