Un tunel antic din piatră a fost descoperit de arheologi în Alexandria

0
56

Ministerul egiptean al Turismului şi Antichităţilor a anunţat joi descoperirea unui tunel din piatră, situat la o adâncime de 13 metri, dar şi a două capete de alabastru şi a mai multor obiecte ceramice, în oraşul Alexandria, situat pe coasta nordică a Egiptului, transmite agenţia Xinhua.

O misiune arheologică egipto-dominicană a descoperit tunelul în templul din Taposiris Magna, oraş întemeiat de regele Ptolemeu al II-lea Philadelphus între anii 280 şi 270 î.e.n., a precizat ministerul într-un comunicat, adăugând că tunelul are o lungime de 1.305 metri şi 2 metri înălţime, potrivit Agerpres.

"Lângă templu, arheologii au găsit două capete de alabastru, unul reprezentând o persoană din perioada ptolemeică, din 305 până în 30 î.e.n., iar celălalt reprezentând un sfinx", se precizează în comunicat.

În timpul excavaţiilor şi al cercetărilor arheologice efectuate în tunel s-a constatat că o secţiune a acestuia a fost scufundată sub Marea Mediterană, potrivit documentului.

Arheologul Muhammad Mustafa a declarat pentru Xinhua că seismele şi schimbările climatice au condus la scufundarea multor vestigii antice din Alexandria.

COntinuarea pe stiriepsurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.