Strudel cu mere
Ingrediente
un pachet cu doua foi de aluat foietaj
8 mere mari
100 gr zahar brun
zeama de la jumatate de lamaie
un plic zahar vanilat bourbon
o lingurita scortisoara macinata
un ou batut pentru uns
Mod de preparare
Aluatul congelat l-am lasat in frigider peste noapte sa se dezghete. Merele le-am curatat de coaja, le-am taiat in patru si am scos cotoarele, apoi le-am taiat felii, nu foarte subtiri. Le-am amestecat cu zeama de lamaie si zaharul si le-am pus pe foc sa se inmoaie. Am amestecat din cand in cand pana zaharul s-a topit si au inceput sa se caramelizeze. Dupa ce am oprit focul am pus zaharul vanilat si scortisoara. Foaia de aluat am taiat-o in patru, apoi am pus in fiecare dreptunghi cate doua- trei linguri de mere, am crestat cu cutitul o parte a dreptunghiului si apoi am asezat-o peste mere. Se vede bine in poza procedeul. Ies tare frumoase asa! Am asezat strudelele in tava pe hartie de copt, le-am uns cu ou batut si le-am copt la 200 de grade 15 minute. Le-am lasat apoi la racit…cine mai are rabdare…cine nu, isi arde limba!! :))