Cum sa prepari dulceata de NUCI VERZI

0
77

Dulceata de nuci verzi este gustarea perfecta pentru o zi melancolica de toamna! Nimic nu suna mai delicios decat o felie de paine prajita cu dulceata de nuci verzi, servita alaturi de un ceai fierbinte! Fiind un preparat traditional, cu siguranta, gustul unic iti va trezi amintiri placute.

Pentru prepararea ei vei avea nevoie de:
– 1,5kg de nuci verzi (bine curatate)
– 1kg de zahar
– 2 pahare de apa
– sucul de la doua lamai
– cuisoare si scortisoara (dupa gust)
– 3 pliculete zahar vanilat

MOD DE PREPARARE:

1. Nucile verzi pot fi greu de curatat, astfel aloca mai mult timp acestui proces si foloseste manusi de plastic (deoarece ele pot pata). Odata curatate, nucile trebuie scufundate in apa rece timp de 12 ore pentru a le inmuia. Apa in care stau nucile trebuie schimbata o data la doua ore.

2. Pune pe foc apa, zaharul si sucul de lamaie. Acestea trebuie lasate la foc mare pentru a se lega.

3. Cand siropul da in clocot, adauga cuisoarele, scortisoara si nucile. Amestecul astfel obtinut se tine la foc mic pana ce se ingroasa siropul. (Pentru un gust mai interesant, pe langa condimentele sus mentionate putem adauga doua-trei linguri de coaja de lamaie).

4. Dupa ce s-a racit dulceata, o punem in borcane sterilizate.

Citeste mai multe pe ziarulring.ro