O reteta ideala de post: ardei umpluti cu vinete

0
85

Un preparat care se poate servi cald sau rece, dupa preferinte. Perfecti pentru persoanele care doresc sa manance sanatos, ardeii umpluti cu vinete nu sunt cu nimic mai prejos decat ardeii umpluti cu amestec de carne.

Ingrediente:

vanata1 bucata

ardei capia10 bucati

usturoi uscat2 capatani

rosie2 bucati

ulei de floarea-soarelui – 1 ceasca

patrunjel1 legatura

sare1 lingurita

Preparare:

Se spala bine 1 vanata mare, se taie rondele si se presara deasupra lor sare, sa dispara amareala specifica, iar dupa 15 minute se sterge fiecare felie cu un servet absorbant.

Se prajesc feliile de vanata in ulei de floarea soarelui incins, pe ambele parti, apoi se taie in fasiute foarte subtiri.

Separat se prajesc in ulei rosiile taiate cubulete marunte, apoi ardeii in tigaie si acestora li se indeparteaza pielitele si se taie capace.

Se amesteca fasiutele de vanata cu usturoi tocat marunt, cu rosiile si cu sare si se umplu ardeii cu acest amestec.

Se da vasul la cuptor 30 minute, la foc potrivit.

Se adauga verdeata tocata mare si se lasa la racit.

Se poate pune si piper sau boia iute pentru un gust mai picant. (sursa: ele.ro)