Ingrediente:
Pentru rulada de biscuiti:
500 gr biscuiti Petit
4 linguri nuca de cocos
300 gr lapte
zahar dupa gust
150 gr unt
2 linguri cacao
2 plicuri esenta de vanilie
Pentru crema de cocos:
150 g unt
4 linguri amidon de porumb
2 plicuri zahar vanilat
6 linguri de zahar (sau cat vreti de dulce)
200 ml lapte
4 linguri nuca cocos
Mod de preparare:
Rulada:
Biscuitii se sfarama, eu i-am dat prin blender. Laptele se incalzeste, se adauga untul si zaharul in lapte si se amesteca pana se topesc. In lapte se mai pune vanilia si cacao. Compozitia lichida se toarna peste biscuiti, se adauga nuca de cocos, vanilia si se amesteca bine pana se omogenizeaza totul. Se da la frigider pana se prepara crema.
Crema de cocos:
Amidonul se dizolva in laptele rece. Se pune pe foc impreuna cu zaharul si se lasa sa fiarba, amestecand continuu pana compozitia se ingroasa. Se ia de pe foc, se adauga untul, zaharul vanilat si nuca de cocos. Se amesteca bine pana se topeste untul si se lasa sa se raceasca.
Separat, am taiat cubulete 4 jumatati de piersica din compot, 3 rondele de ananas. Le-am taiat cubulete.
Dupa ce s-a racit crema de cocos, o puteti pune si la frigider pentru cateva minute, asta dupa ce nu mai este fierbinte, se scoate compozitia de biscuiti , intindeti pe masa de lucru o folie de plastic, puneti biscuitii pe ea, si cu ajutorul unui sucitor intindeti compozitia, cat pentru a forma o rulada. Crema o intindeti peste biscuiti, iar pe mijloc asezati fructele. Rulati cu grija cu ajutorul foliei, strangeti bine capetele si dati la frigider pentru cateva ore sau chiar peste noapte.
Pentru decor am folosit cocos si zmeura tinuta pentru cateva minute intr-un bol, peste care am presarat o lingurita de zahar atat cat sa-si lase putina zeama. Deasupra am turnat toping de zmeura.
Aceasta reteta de salam de biscuiti ne este recomandata de Dia.