Ingrediente:
2 linguri unt
1/2 ceapa tocata
2 catei de usturoi zdrobiti
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita piper negru
fulgi de ardei iute (optional)
450 gr mozzarella data pa razatoare
450 gr carne de pui gatita si maruntita
100 gr parmezan ras
230 ml lapte integral
busuioc sau patrunjel proaspat
cca 300 gr spanac proaspat, tocat
230 gr smantana sau iaurt grecesc
100 gr rosii proaspete, taiate mai mare
cca 100 gr crema de branza cu ceapa
cca 300 gr paste penne sau farfalle
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius. Pulverizeaza spray de gatit intr-o tava. Gateste pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi lasa-le deoparte.
Cat timp fierb pastele, topeste untul si soteaza in el usturoiul si ceapa. Dupa 3-4 minute adauga crema de branza. Redu focul la minim si incorporeaza smantana, laptele, parmezanul, sarea, piperul, fulgii de ardei iute si jumatate din cantitatea de mozzarella.
Amesteca pana se omogenizeaza, apoi ia de pe foc.
Separat amesteca pastele cu carnea, rosiile si spanacul. Adauga sosul si uniformizeaza, dupa care pune totul in tava pregatita, presara restul de mozzarella si bag-o in cuptor, neacoperita, pentru 20-25 de minute. Pentru decor presara busuioc sau patrunjel.