60 de elevi din regiune si din Republica Moldova au petrecut o zi in ansamblul Palas si au aflat cum este sa lucrezi in companiile din United Business Center Iasi

0
59

Programul „Iasi – orasul viitorului tau!”, demarat de compania IULIUS cu scopul de a promova orasul la nivel regional ca centru educational, al oportunitatilor in cariera si al posibilitatilor de petrecere a timpului liber continua si in vacanta, cu evenimente captivante pentru elevi. O actiune desfasurata recent le-a oferit liceenilor din diferite zone ale tarii prilejul de a descoperi cum este sa lucrezi si sa iti petreci timpul in ansamblul Palas.

Prezenti la Iasi in cadrul proiectului Universitatea de Vara pentru Elevi „EconomIS”, o initiativa a Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR), organizata la Iasi de Liga Studentilor Economisti, 60 de elevi de clasele de X-a si a XI-a au avut oportunitatea de a experimenta studentia in Iasi. Liceenii au venit din Galati, Piatra-Neamt, Suceava, Botosani, Bacau, Vaslui, dar si din Tulcea, Constanta, Mangalia si chiar din Republica Moldova. Scopul proiectului vizeaza familiarizarea tinerilor cu optiunile de studiu oferite de Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor (FEAA) din cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi si cu posibilitatile de angajare a celor care aleg o cariera in domeniul economic.

Pe langa participarea la cursuri si seminarii, dar si la activitati sportive si sociale, tinerii au vizitat ansamblul Palas si au testat rolul de angajat in cladirile de birouri United Business Center (UBC), ca parte a programului „Iasi – orasul viitorului tau!”. „Suntem bucurosi ca printre activitatile derulate de elevi s-a numarat si «O zi in ansamblul Palas». Consideram ca aceasta vizita reprezinta o confirmare a relatiilor excelente de colaborare dintre FEAA si compania IULIUS. Simularea unei zile de lucru in UBC, impreuna cu descrierea oportunitatilor de formare pe care le ofera FEAA, reprezinta un foarte bun prilej pentru elevi de a se orienta in ceea ce priveste filierele profesionale/ academice pe care le vor urma la finalizarea liceului. Apreciem in mod deosebit deschiderea partenerilor implicati in a le arata elevilor cum functioneaza companii de top si ce competente le sunt necesare pentru a putea lucra cu succes in cadrul acestora”, a declarat prof. univ. dr. Costel Istrate, prodecan FEEA.

Accenture, Capgemini si Raiffeisen Bank au fost companiile vizitate de elevi si care le-au prezentat sediile si le-au oferit sfaturi pentru ai ajuta sa devina viitori angajati. „Alegerea unei cariere poate fi un proces complex, mai ales in contextul de astazi, in care tehnologia transforma foarte mult societatea si, implicit, joburile. Tocmai de aceea credem ca este important sa contribuim la indrumarea tinerilor in alegerea facultatii si, ulterior, a carierei potrivite pentru ei. In cadrul proiectului «EconomIS», am putut sa discutam cu elevii despre ce inseamna o cariera intr-o companie multinationala si cum pasiunile si abilitatile lor se potrivesc cu joburile existente in companie si nu numai”, au spus reprezentantii Accenture Iasi.

Amploarea ansamblului Palas a fost impresionanta pentru o parte dintre tinerii participanti, care il vizitau pentru prima data, iar cu totii au fost fascinanti de experienta in companii si au considerat-o utila pentru decizia privind cariera pe care o vor urma.

Proiectul „Iasi, orasul viitorului tau” se doreste a fi o initiativa a intregii comunitati, care sa contribuie la crearea unei platforme active de dialog intre studenti, mediul universitar si cel de business. Programul include activitati precum: conferinte, caravane regionale, prezentari ale ofertei locurilor de munca, intalniri cu ONG-urile studentesti, sesiuni de training specializate si multe altele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.