CULINAR:Cum sa prepari rapid o musaca gustoasa cu vinete si cascaval

0
83

Ingrediente:

1 kg carne tocata de pui sau de curcan
200 gr cascaval ras
2-3 vinete potrivite ca marime
7-8 cartofi
2 rosii
120 ml vin alb sec
2-3 dovlecei
130 ml ulei
piper negru
sare

Mod de preparare:

1. Spala legumele, apoi feliaza-le mai subtire.
2. Rumeneste cartofii in putin ulei, intr-o tigaie. Transfera-i intr-o farfurie, acoperita in prealabil cu niste prosoape absorbante de bucatarie.
3. Prajeste carnea tocata. Ca sa nu se usuce in timpul prajirii, adauga putina apa din cand in cand. Potriveste de sare si piper.
4. Dupa circa 20 de minute, timp in care s-a rumenit binisor, pune musacaua intr-o tava. Mai intai un strat subtire de cartofi, apoi unul de carne, altul de vinete si ultimul de dovlecei. Iarasi un strat de cartofi, unul de carne, vinete, dovlecei si cateva feliute si de rozii.
5. Presara cascavalul uniform, stropeste musacaua cu vinul alb si baga in cuptorul incins la 160 de grade Celsius, pentru vreo 45-50 de minute.