Au dat lovitura in Romania: „Au astia bani de se enerveaza”

0
49

Profit record in banci: 3,6 mld lei intr-un singur semestru din 2018. Si mai urmeaza. Au astia bani de se enerveaza, ca in manele. Si tot se plang ca e nasol, ca dusmani, ca soarta, ca fuame mare de lichiditati (nesaturata de muntii de bani pe care ii trag de la bnr cu dobanzi jenante), ca instabilitate legislativa si hazard moral, scrie avocatul Gheorghe Piperea pe contul sau de Facebook.

Intre timp, scandalurile generate de practicile inselatoare in relatiile cu clientii si de cesiunile ilegale de credite dospesc.

Nu e motiv de liniste, insa. Urmeaza sa explodeze adevaratul caz de cesiuni ilegale de credite, fata de care recent sanctionatul caz bancprost o sa para un mizilic.

Sa vina Salam. S-a vazut ce efect fulminant poate avea la nunti cu staif de Palatul Snagov.

Sistemul bancar a facut un profit de 3,564 miliarde de lei in primul semestru din acest an, iar totalul activelor la valoare neta se situa la 434,596 miliarde de lei, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei.

Totalul activelor la valoare neta ale institutiilor de credit cu capital majoritar privat era de 398,593 miliarde de lei in primul semestru, iar totalul active la valoare neta ale institutiilor de credit cu capital majoritar strain se situa la 323,956 miliarde de lei.

Potrivit datelor BNR, 23 de banci din 35 au obtinut profit in primul semestru, iar 12 erau pe pierdere.

Veniturile nete din dobanzi obtinute de banci in primul semestru erau de 6,516 miliarde de lei, iar veniturile nete din comisioane erau de 2,023 miliarde de lei.

Rata creditelor neperformante, potrivit definitiei Autoritatii Bancare Europene, era de 5,71%.

Bancile aveau in primul semestru din acest an 5.270 de unitati si 55.425 de salariati.

Sursa: Gheorghe Piperea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.