Inlocuieste SALATA BOEUF cu aceasta reteta . VEZI DETALII

0
107
Eu prepar Salata Poloneza exact ca si salata boeuf numai ca in loc de pui pun peste, de preferat sardele sau pasta de sardele.
Ingrediente:
2 morcovi
2 radacini patrunjel
1 telina
2 cartofi
2 linguri de mazare (din conserva)
2-3 castraveti murati (cca 200 gr)
200-300 g sardele
Pentru maioneza:
1 galbenus fiert si 2 crude
1 lingurita mustar
1 lingurita zeama de lamaie
sare
1 lingurita cu varf de ceapa rasa fin
frunze de patrunjel, tarhon tocate marunt (cca o lingurita cu varf)
300-400 ml ulei
Mod de preparare:
1. Se pun la fiert legumele (morcovii, patrunjelul, telina) dupa ce au fost spalate si curatate, cartofii se pun la fiert separat in coaja.
2. Intre timp pregatim maioneza. Se poate face la robot, eu prefer sa o fac la mana, oul fiert se da prin sita apoi se amesteca cu cele 2 galbenusuri crude si apoi se adauga zeama de lamaie si mai tarziu mustarul, se bat rapid adaugand tot ulei putin cate putin, cand maioneza devine consistenta se adauga o lingurita de apa rece, se pune sare dupa gust.
3. Castravetii se taie cubulete mici si se pun la scurs, presandu-i putin cu mana. Se iau cam 200 gr de maioneza si se amesteca cu castravetii, cu ceapa rasa fin si cu frunzele aromate apoi se adauga zarzavatul taiat cubulete mici, mazarea si sardelele tocate marunt, se amesteca numai prin rasturnare ca sa nu se zdrobeasca.
*Daca mai este necesar se mai adauga maioneza. Se pune pe platou si se orneaza.
sursa: sanatatea