marți, 30 aprilie, 2024

I-a cerut sotiei sa-si duca mama la azil „Mi-a răspuns că aleg să sacrific 20 de ani de căsnicie pentru o persoană care și-așa nu o să o mai ducă mult”

Distribuie:

Publicat:

I-a cerut sotiei sa-si duca mama la azil „Mi-a raspuns ca aleg sa sacrific 20 de ani de casnicie pentru o persoana care si-asa nu o sa o mai duca mult”
Draga Adela,

Ma numesc Elena. Cu b meu sunt casatorita de aproape 20 de ani. De vreo 4 ani traim sub acelasi acoperis cu mama mea. E bolnava de cand l-am pierdut pe tata si ii e greu sa se descurce singura. De aceea am si luat decizia de a ne muta cu ea. Numai ca barbatul meu se imparca foarte greu cu gandul ca trebuie sa aiba grija de soacra lui.

Ba chiar mi-a spus de vreo cateva ori sa o ducem la un azil, ca sa putem trai linistiti si fara grija altuia. Eu insa nu vreau sa fac asta. E mama si simt ca e datoria mea sa am grija de ea acum la batranete.

I-am explicat, dar e foarte capos si de la un timp se poarta urat cu ea. Ridica tonul la ea, nu are rabdare sa o ajute. I-am reprosat asta si i-am zis ca daca nu inceteaza, il dau pe el afara din casa. Mi-a raspuns ca aleg sa sacrific 20 de ani de casnicie pentru o persoana care si-asa nu o sa o mai duca mult. Nu mai stiu ce sa fac. De cand mi-a aruncat vorbele astea, plang in fiecare noapte.

Sunt pur si simplu disperata.

Da-mi, te rog, un sfat.

Adela raspunde:

Draga Elena,

Cred ca ai procedat foarte bine spunandu-i sotului tau ca il dai pe el afara daca nu isi revizuieste atitudinea. Chiar daca ati petrecut 20 de ani impreuna, iata ca el isi dezvaluie adevaratul caracter abia intr-o situatie-limita cum este aceasta. Poti sa-l intrebi: daca mai tarziu, cand veti fi si voi bartrani, tu vei avea nevoie de ingrijiri asa cum are nevoie mama ta, ce-o sa faca, o sa te duca la azil?

Dar, daca el va avea nevoie, ii va conveni sa-l duci tu pe el la azil? Sau pe unul dintre parintii lui?

Din pacate, da dovada de egoism si rautate si se pare ca mai are nevoie de educatie. Parerea mea este ca trebuie sa fii foarte ferma in acest sens si sa-i spui ca tu nu te-ai maritat cu o fiinta lipsita de omenie. Daca este asa, atunci nu are decat sa plece.

Vazandu-te pe tine atat de hotarata, sunt mari sanse sa-si schimbe comportamentul. Dar, bineinteles, se poate si sa plece. Atunci, se aplica ce a zis el: adica, mama ta sa se duca, el sa te paraseasca, iar tu sa ramai singura.

Nu stiu ce mijloace materiale aveti voi dar, la un moment dat, daca va pemiteti, s-ar putea sa va faca mai bine tuturor daca ii gasesti mamei un loc frumos unde sa se retraga si sa fie ingrijita zi si noapte de cineva calificat, angajat special pentru asta.

Intreab-o si pe mama ta, uneori oamenii aflati in ultimele lor zile, se simt mai in largul lor sa fie ingrijiti de cineva necunoscut decat de cei apropiati, pentru ca prefera sa-i lase cu amintiri cat mai frumoase despre ei. Incearca sa-ti calmezi emotiile contradictorii si sa iei o hotarare care sa fie in asentimentul tuturor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img