Rezultate neasteptate in cazul unui studiu controversat menit sa trateze Alzheimerului

0
70

Administrarea sangelui de la persoanele tinere pacientilor cu dementa nu reprezinta un succes in distrugerea Alzheimerului, dupa cum credeau anterior cercetatorii.

Testele clinice controversate si aclamate au inceput in 2014, iar rezultatele obtinute in prezent sugereaza ca sangele de la persoane tinere nu schimba in niciun fel starea cognitiva a pacientilor cu dementa. Conform Science Alert, o serie de teste anterioare realizate pe soareci au prezentat rezultate promitatoare. 

Totul a inceput prin intermediul unei tehnici numite parabioza. Tehnica, descrisa pentru prima data in 1864, implica coaserea pielii a doi soareci vii pentru conectarea sistemelor circulatoare ale celor doi. Atunci cand a realizat acest experiement, Clive McCay din Universitatea Cornell a observat cum cartilajele soarecelui mai batran au devenit mult mai tinere. 

In cadrul studiului recent, specialistii au putut observa cum soarecii injectati cu sangele rozatoarelor mai tinere beneficiaza de mai multe efecte pozitive. Specialistii au descoperit ca o proteina din sangele soarecilor, denumita GDF11, poate restabili functiile muschilor si poate stopa declinul cardiac, dar cel mai important au reusit sa restabileasca functiile cognitive. 

Un studiu recent a sugerat ca sangele din cordonul ombilical al oamenilor poate restabili functiile cognitive ale soarecilor. Desi au existat mai multe teste pe animale cu efecte pozitive, in cazul oamenilor nu au fost obtinute aceleasi rezultate. 

In cadrul studiului inceput in 2014, fiecare persoana a primit saptamanal transfuzii, timp de o luna de zile. Acestea fie erau de tipul placebo, fie cu plasma extrasa de la donatori masculi cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani. Desi pacientii n

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.