P.T.F. Albita : A „imprumutat” un document fals si s-a ales cu lucrare penala

0
49

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita au descoperit, ascunsa in borseta unui barbat cu dubla cetatenie romana si R. Moldova, o carte de identitate romaneasca falsa.

 In data de 25 octombrie, in jurul orei 12.00, in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, s-a prezentat pentru a intra in tara, calatorind ca pasager intr-un microbuz marca Mercedes Benz, V. B., cu dubla cetatenie romana si R. Moldova, avand varsta de 33 de ani.

In baza analizei de risc pe linia migratiei ilegale, politistii de frontiera au solicitat lucratorilor vamali efectuarea unui control amanuntit persoanelor si bagajelor acestora, in urma caruia a fost descoperita, ascunsa si nedeclarata, in borseta lui V. B. o carte de identitate cu insemnele autoritatilor romane, care avea imprimata fotografia unui alt barbat.

„Cu ocazia verificarilor specifice efectuate, lucratorii nostri au stabilit ca documentul in cauza este fals total.  Cu privire la cele constatate, barbatul in cauza a declarat ca, documentul de identitate il are de la un cetatean din R. Moldova, care i-a inmanat cartea de identitate proprie ca masura de siguranta pentru plata unui serviciu prestat anterior. V.B. a mai declarat ca nu avea cunostinta despre faptul ca documentul in cauza este fals ori falsificat. „declara Irina Mirica – purtatorul de cuvant din cadrul S.T.P.F. Vaslui

In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la fals material in inscrisuri oficiale, la finalizare urmand a fi dispuse masurile legale care se impun.
        

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.