Interviu exclusiv! Castigatorul “Chefi la cutite” are planuri mari cu premiul castigat

0
50

Explozie de bucurie in finala show-ului “Chefi la cutite”, difuzata marti, 26 iunie, la Antena 1. Tanarul Bogdan Vandici din Oradea, de doar 21 de ani, antrenat de exigentul chef Florin Dumitrescu, a pus mana pe premiul de 30.000 de euro, dupa ce a dat lovitura cu un desert perfect: prajitura Pavlova. Bogdan Vandici ne-a povestit, intr-un amplu interviu, cum a fost experienta “Chefi la cutite”, dar si ce va face cu marele premiu.

Click!: Bogdan, cum te-ai simtit in momentul in care ai auzit ca esti castigator? 

Bogdan Vandici: In momentul in care mi-am auzit numele, mi-a luat ceva timp sa realizez ca noi suntem la jurizarea finala, dar am reusit sa ajung cu picioarele pe pamant. Pe langa emotiile extreme care m-au incercat, am explodat de fericire stiind ca am reusit sa castigam razboiul greu pe care l-am purtat.

De ce crezi ca anul acesta titlul “Chefi la cutite” a mers catre tine? Care a fost avantajul tau? 

Titlul “Chefi la cutite” este al strumfilor jedi! (n.r. asa a fost poreclita echipa albastra, cea a lui chef Florin Dumitrescu) Cred ca am reusit sa ies victorios prin ambitie, multe ore peste program, creativitate si realism. Avantajul meu a fost echipa, care prin comunicare si profesionalism a reusit sa lucreze la unison. “One team, one dream!” .

Cum te-ai simtit in finala?

In finala m-am simtit mai increzator ca niciodata. Meniul a fost gandit pana la ultimul detaliu, fiecare om din echipa stia exact ce are de facut, sincronizarea dintre jedi a fost impecabila. Presiunea finalei a fost extrem de apasatoare, tensiunile s-au ridicat repede si nu au coborat pana la ultimul desert. In general, presiunea ma face sa imi depasesc limitele, asadar am fost in elementul meu.

Te-a ajutat faptul ca ai gatit doar alaturi de colegii tai din echipa albastra? 

Vorbind despre brigada Strumfilor Jedi, ma inclin! Nu doar ca m-a ajutat faptul ca am gatit alaturi de colegii mei de echipa, asta m-a facut sa reusesc ce mi-am propus. Am fost bombardati din toate partile pe parcusul competitiei, nu as vrea sa spun ca a fost razbunare, dar a fost dulce. (rade)

Ai legat vreo prietenie in acest concurs? 

Sincer sa fiu, m-am atasat de cateva persoane in timpul concursului. 

Cum ai descrie experienta “Chefi la cutite” in 3 cuvinte?  

Presiune/Emotie/Foc.

Ce ai invatat despre tine in aceasta competitie? Te-ai surprins in vreun fel? 

Din aceasta competitie am invatat ca limitele sunt doar placebo, oamenii sunt inca frumosi, iar eu m-am indragostit din nou de ea, “bucataria”. In timpul jocului am ramas de multe ori surprins de abilitatile pe care le detin si de ideile pe care le construiesc prin magie.

Ai avut vreo strategie pe tot parcursul emisiunii? 

Strategia mea pe parcursul emisiunii a constat in recunoasterea pericolului si acapararea acestuia. Am reusit sa raman calm si cerebral in situatii de foc automat, doua lucruri pe care mi le-am impus inainte de show. Nu m-am asteptat la nimic si cred ca asta reprezinta unul din atuurile pe care le detin. Am luat fiecare zi pas cu pas, iar acest lucru mi-a oferit concentrarea necesara pentru a-mi indeplini targetul de fiecare data.

In jurizarea pe nevazute, chefii au spus ca reteta ta de Pavlova este cel mai bun desert degustat in 5 sezoane. Te gandeai in acel moment ca ai putea sa castigi sezonul de poveste? 

Sunt foarte mandru de Pavlova mea, desi nu am stiut ca a fost catalogat ca fiind cel mai bun desert! Balerina din farfuria mea a facut furori prin finite, parfum, straturi si poveste; imbinand aceste calitati intr-un dish am reusit sa satisfac papilele gustative ale colosilor. Am vrut sa castig permanent, dar nu mi-am acordat prea multa atentie, concentrandu-ma la fiecare zi in parte, la fiecare farfurie. 100% prezent!

Mai tii minte ce te-a motivat sa participi la “Chefi la cutite”? 

Motivatia mea au fost, sunt si vor fi ai mei. Familia mea m-a educat sa-mi urmez scopul si sa ma dezvolt cu fiecare pas.

Ce ai invatat de la chef Florin Dumitrescu, mentorul tau?  

Chef Florin Dumitrescu este un titan in Romania, cu atat mai mult este mentorul meu. Am invatat ca incapatanarea nu este neaparat un defect, sinceritatea sta la loc de cinste si m-a invatat sa folosesc “the force”.

Dar de la chef Sorin Bontea si Catalin Scarlatescu, mentorii echipelor rivale? 

Am sustras cateva aptitudini de la ceilalti doi chefi, cum ar fi: implicare, curaj si totodata tehnici noi de gatit. Sunt mandru ca i-am cunoscut!

Care este punctul forte al strumfilor jedi, echipa din care ai facut parte?  

Punctul nostru forte a fost unitatea si respectul. 

Ce ti s-a parut cel mai greu in aceasta competitie? Dar si cel mai frumos?  

In aceasta competitie, cel mai greu a fost sa imi revin dupa cele 7 battle-uri pierdute, dar detin recordul la dueluri supravietuite din toate cele 5 sezoane, un lucru care ma bucura nespus de tare. Cum spunea Bruce Lee: “Be water, my friend!”.

Ai schimba ceva in parcursul tau din show? 

Nu as schimba nimic in parcursul meu din cadrul emisiunii. Repet, e dulce!

Ce nu se vede pe micile ecrane in ceea ce priveste experienta din bucataria “Chefi la cutite”?  

Din spatele micilor ecrane nu se observa oboseala acumulata, nervii intinsi la maximum… chiar si in backstage. Experienta “Chefi la cutite” este impresionant de frumoasa. 

Care sunt planurile tale pentru viitor? 

Planurile mele de viitor se bazeaza foarte mult pe studiu. Nu as vrea sa va dezvalui mai mult, chiar daca imi sta pe limba.

Ce sfat ai pentru oamenii talentati care vor sa participe in sezonul 6? 

In acest sezon am reusit sa ridicam standardul de gatit la un nivel destul de inalt, deci va sfatuiesc sa incercati macar o doza de “Chefi la cutite” si veti fi mai incantati decat as putea sa exprim eu in cuvinte.

Esti cel mai tanar castigator al acestui show culinar. Experienta sau talentul, ce conteaza mai mult?

Sunt cel mai tanar castigator „Chefi la cutite”, supravietuitor si jedi. Punand in balanta experienta si talentul, putem spune ca experienta te ajuta, dar talentul iti da acel “kick”, acel impuls.

Ce vei face cu marele premiu?

Planurile mele de viitor se bazeaza foarte mult pe dezvoltarea mea atat pe plan profesional, cat si pe cel personal. Voi investi in educatia mea culinara prin intermediul calatoriilor si ai profesorilor pe care ii voi intalni pe drumul meu. Mi-ar placea foarte mult sa ajung in top si sa fac Oradea mandra.

Antena 1, lider de audienta cu finala “Chefi la cutite”
Finala “Chefi la cutite”, care l-a desemnat castigator pe Bogdan Vandici (21 de ani), din Oradea, a fost aseara lider incontestabil de audienta pe toate segmentele de public. Finala celui de-al cincilea sezon al celui mai iubit show culinar a adunat in fata micilor ecrane 1.912.000 de de telespectatori la nivelul publicului din toata tara, in minutul de maxima audienta, de la ora 22.33. Asadar, la nivelul publicului din mediul comercial, cu varste cuprinse intre 18 si 49 de ani, Antena 1 a fost cel mai urmarit post de televiziune si a obtinut pe perioada difuzarii emisiunii (20.00 – 22.52), o audienta medie de 9,7 puncte de rating si 27,1 % cota de piata, urmata de Pro TV, cu 7,2 puncte de rating si 19,9% cota de piata si TVR 1, cu 6,3 puncte de rating si 17,7% cota de piata. Celelalte doua finaliste au fost Marlena Botezatu si Cristina Pavel, din echipa verde a lui chef Sorin Bontea. De altfel, Marlena Botezatu si Cristina Pavel  sunt primele doua femei calificate intr-o finala a acestui show.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.