Motiv de bucurie pentru toti soferii! Daca politistul rutier a facut aceasta greseala, amenda va fi anulata! De cand intra in vigoare aceasta lege

0
52

In data de 24 august va intra in vigoare o noua prevedere legislativa. Daca agentul constatator al contraventiei nu scrie pe procesul-verbal si codul numeric personal (CNP) al celui care a incalcat legea, procesul-verbal va fi considerat nul, potrivit unui de act normativ care vizeaza modificarea procedurii de achitare a amenzilor contraventionale si care a fost publicat recent in Monitorul Oficial. Recent, Legea nr. 203/2018 privind masuri de eficientizare a achitarii amenzilor contraventionale, care prevede simplificarea procedurii de plata a amenzilor contraventionale, a fost publicata in Monitorul Oficial, dar prevederile acesteia se vor aplica incepand cu 24 august 2018, informeaza Avocat.net.

Concret, conform actului normativ, procesul-verbal de contraventie se va considera nul daca lipseste CNP-ul persoanei amendate. In prezent, pentru a fi considerat valid, procesul-verbal de contraventie trebuie sa includa anumite informatii obligatorii prevazute de lege. Prin schimbarile aduse de aceasta lege, lista acestor informatii va cuprinde si CNP-ul contravenientului.

"Lipsa uneia dintre mentiunile privind numele si prenumele agentului constatator, numele si prenumele contravenientului, codul numeric personal pentru persoanele care au atribuit un asemenea cod, iar, in cazul persoanei juridice, lipsa denumirii si a sediului acesteia, a faptei savarsite si a datei comiterii acesteia sau a semnaturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constata si din oficiu", este prevazut in actul mentionat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.