Motivul de-a dreptul stupid pentru care Elon Musk a fost dat in judecata

0
50

Elon Musk a vrut, in august, sa scoata compania Tesla de pe bursa. Fix acel moment, si un mesaj neinspirat, i-a adus acum un proces destul de serios.

Securities and Exchange Commission (SEC) din Statele Unite ale Americii a decis sa-l dea in judecata pe Elon Musk, directorul executiv al Tesla, pentru ca in august a exagerat cand a vorbit de scoaterea companiei de pe bursa. Acuzatia e de frauda si, ceea ce a pornit ca o gluma, ar putea fi o problema destul de mare pentru Musk.

Elon Musk a anuntat pe 7 august, printr-un tweet, ca vrea sa scoata compania de pe bursa si sa o tina privata. Interesant e ca el a propus un pret de 420 de dolari. In cultura consumului de marijuana, 420 e un numar cu o semnificatie imensa. Si nu, nu e o coincidenta ca Elon Musk l-a ales pentru pretul per actiune la Tesla.

Conform SEC, Musk stia (sau a fost nesabuit) ca declaratiile sale sunt false sau inselatoare, pentru ca nu avea nicio baza serioasa pentru afirmatiile sale. „Musk stia ca n-a discutat niciodata [transformarea Tesla intr-o companie privata] la un pret per actiune de 420 de dolari cu niciun fond privat de investitii si n-a facut nimic ca sa afle daca e posibil pentru toti investitorii sa ramana actionari Tesla cand devine privata”, a transmis comisia.

Elon Musk, desigur, a avut un punct de vedere. A caracterizat actiunea SEC drept nejustificata si a spus ca e dezamagit de acest demers. Odata cu acuzatiile de mai sus, el a fost criticat ca ar fi ales pretul de 420 de dolari ca sa-si impresioneze iubita.

Fundamentul SEC pentru procesul intentat lui Elon Musk este ca prin acel tweet despre cum compania devine privata a facut ca pretul actiunilor sa creasca. Astfel, cei care au vrut sa profite, au profitat. Dupa cresterea initiala, actionarii au avut insa de suferit odata ce afirmatia lui Elon Musk nu s-a mai adeverit.

Sigur, pentru cei mai multi nu e o surpriza ca Elon Musk a suprapromis ceva. E insa o surpriza ca o autoritate chiar incearca sa-l opreasca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.