Vladimir Draghia, condamnat la 8 luni de inchisoare + 80 de zile de munca in folosul comunitatii!

0
91

Vladimir Draghia a fost condamnat la opt luni de inchisoare, plus 80 de zile de munca in folosul comunitatii! Instanta l-a gasit vinovat pentru conducere sub influenta alcoolului.

In urma cu doi ani si jumatate, Vladimir Draghia a trecut printr-o experienta neplacuta, pentru care a ajuns, ulterior, sa plateasca. Dupa o noapte de pomina in statiunea Mamaia, unde a baut cateva pahare, actorul s-a urcat la volan. La acea vreme se desfasura campania “Litoral fara droguri“ si, spre ghinionul sau, politistii au oprit masina pe care o conducea.

Desi a fost prins baut, castigatorul de la “Exatlon” nu a acceptat situatia cu una, cu doua. A inceput sa injure si sa le arate semne obscene reporterilor de la fata locului. Vedetei i s-a intocmit dosar penal, iar procurorii l-au “predat“ judecatorilor pe Vladimir Draghia. Pe 8 august 2018, artistul a fost trimis in judecata pentru conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

Termen de supraveghere de doi ani

Pe 28 noiembrie, magistratii de la Tribunalul Constanta au ajuns la un verdict. Din pacate pentru Vladimir Draghia, unul crunt! Actorul a fost condamnat la inchisoare, ce-i drept, cu suspendare, si va fi obligat sa respecte niste reguli stricte pentru a nu ajunge dupa gratii. In plus, va trebui sa execute si 80 de zile de munca in folosul comunitatii.

In continuare va prezintam intreaga decizie a instantei.

“In baza art. 396, alin.2 Cod pr. pen. cu aplicarea art. 396, alin.10 Cod pr. pen. condamna pe inculpatul D.V.R. – la o pedeapsa de opt luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului, prev. de art. 336 alin. 1 C.pen.

In baza art.91 Cod penal dispune suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere.

In baza art.92 alin.(1)/Cod penal stabileste un termen de supraveghere de doi ani.

In baza art. 93 alin. (1) C. pen. obliga inculpatul ca, pe durata termenului de supraveghere, sa respecte urmatoarele masuri de supraveghere:

1. a) sa se prezinte la Serviciul de Probatiune de pe langa Tribunalul Constanta, la datele fixate de acesta;

2. b) sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa;

3. c) sa anunte, in prealabil, schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste 5 zile;

4. d) sa comunice schimbarea locului de munca;

5. e) sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta.

In temeiul art. 93, alin.2, lit.b) Cod pen. impune inculpatului obligatia de a frecventa un program de reintegrare sociala derulat de serviciul de probatiune.

Potrivit art. 93 alin.(3)/Cod penal., pe durata termenului de supraveghere, inculpatul va presta o munca neremunerata in folosul comunitatii in cadrul Primariei/Consiliul Local Sector 2 Bucuresti, pe o perioada de 80 zile, afara de cazul in care, din cauza starii de sanatate, nu poate presta aceasta munca.

In baza art. 91 alin. (4) C. pen. atrage atentia inculpatului asupra dispozitiilor art. 96 Cod penal, in sensul ca, daca nu va respecta masurile de supraveghere sau daca nu va executa obligatiile impuse sau va savarsi o noua infractiune in termenul de supraveghere, instanta va revoca suspendarea si va dispune executarea pedepsei.

In baza art.272 raportat la art.274 alin.1/ Cod proc. penala obliga inculpatul la plata catre stat a sumei de 1.200 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare (1.000 de lei din faza de urmarire penala).

Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicarea copiei de pe minuta.

Pronuntata in sedinta publica, astazi, 28.11.2018”, se arata in decizia magistratilor de la Judecatoria Constanta.

Vladimir Draghia: “Imi dau seama ca am gresit. Platesc si acum, pentru ca eu nu mai conduc!”

Vladimir a vorbit despre acest incident si a marturisit ca ii pare rau ca s-a urcat la volan in stare de ebrietate, dar si pentru faptul ca nu va mai conduce o buna perioada .

“In urma cu doi ani si ceva am urcat baut la volan, la mare. M-a prins politia, am si dosar penal. De atunci nu mai conduc. Daca ma intrebai atunci, cred ca ziceam cu jumatate de gura ca imi pare rau.

Acum, ca am un copil, ma gandesc serios. Imi dau seama ca daca ar merge unul pe strada cu masina, baut, as avea o problema destul de mare cu asta. Imi dau seama ca am gresit. Practic, platesc si acum, pentru ca eu nu conduc. Si probabil ca nu voi conduce cativa ani de-acum incolo”, a povestit Vladimir Draghia, despre una dintre marile greseli ale vietii lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.