Razvan Ciobanu se drogase cu cocaina. Libertatea a aflat totul despre testele rapide efectuate la necropsia designerului

0
55

Una dintre etapele anchetei in cazul mortii lui Razvan Ciobanu a fost testarea antidrog post-mortem pentru a se afla daca designerul consumase stupefiante. Aparatul performant folosit in acest caz – aflat in dotarea politistilor rutieri, dar si a ofiterilor din structurile de crima organizata -, a evidentiat prezenta cocainei in organismul lui Razvan. Testele rapide efectuate din saliva designerului vor fi comparate cu cele de laborator, efectuate din sangele recoltat de la victima. 

La scurt timp de la producerea accidentului mortal pe DN 226 Navodari-Sacele, investigatorii au facut publica informatia ca Razvan Ciobanu consumase stupefiante. Mai exact, s-a spus ca testele rapide au scos in evidenta prezenta a cinci substante interzise. 

Surse judiciare au dezvaluit pentru Libertatea ca Razvan consumase cocaina, drog descoperit in organismul sau in urma testarii salivei sale prelevata cu ajutorul unui aparat programat sa detecteze opt tipuri de stupefiante si de medicamente. 

”E vorba de un sistem de analizare a drogurilor care poate detecta opt tipuri de substante interzise, printre care cocaina, heroina, ecstasy si canabis. Saliva victimei, prelevata cu o caseta etansa, care e introdusa apoi in sistemul de analiza, a evidentiat prezenta cocainei. Aparatul, care poate depista drogul in organism chiar si in 60 de secunde, are o precizie foarte mare, comparabila cu testele antidrog care se fac prin recoltare de sange”, ne-au explicat surse judiciare. 

Testele rapide trebuie confirmate de analizele de laborator 

Acest gen de teste nu sunt insa acceptate ca probe la dosar decat dupa ce sunt confirmate de rezultatele analizelor de laborator efectuate pe mostre de sange. Testele rapide efectuate cu acest sistem de analiza a drogurilor sunt insa un indicator solid, o pista pentru investigatori. De altfel, proba de sange recoltata de la Razvan Ciobanu a fost trimisa la IML Mina Minovici unde va fi examinata. 

”De regula, rezultatul testului rapid antidrog la care a fost supus si Razvan Ciobanu se regaseste in analiza complexa de sange”, au adaugat sursele citate. 

„Cocaina este un drog social”

Consumul de cocaina pare sa nu fie ceva nou in viata lui Razvan Ciobanu. In urma cu mai multi ani, creatorul de moda a declarat ca cocaina este singurul drog pe care l-a incercat, pentru ca il considera un drog social care, in viziunea lui, nu ar da dependenta. 

”Drogurile sunt un termen foarte larg. Singurul drog pe care l-am incercat a fost cocaina. Cocaina este un drog social, nu este un drog care da dependenta. As putea sa spun ca in 2009 am vrut sa vad cum e sa fii Mick Jagger. N-am mai vrut sa fiu Tom Ford, am vrut sa fiu Mick Jagger. M-am gandit sa vad ce inseamna sa traiesti pe principiul unui rock star. (…) Daca nu as fi cheltuit bani pe cocaina, as fi avut probabil inca 100 de perechi de pantofi pe langa cele 200 pe care le am deja. Nu as sterge cu buretele acea perioada, nu as sterge nimic, pentru ca lucrurile astea m-au ajutat sa fiu cine sunt acum”, declara la vremea aceea Razvan Ciobanu la o emisiune de televiziune. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.