Credit bancar vs credit nebancar. Pentru ce sa optezi?

0
155

Intreaga noastra societate este construita in jurul banilor si fiecare dintre noi isi doreste sa aiba cat mai multi. Din pacate, de foarte multe ori castigurile financiare nu se ridica la nivelul dorintelor noastre, ceea ce poate duce la o doza de nemultumire.

Din fericire, atunci cand ai nevoie de bani poti apela la credite. Creditele reprezinta o solutie care iti permite sa cheltuiesti bani pe care nu i-ai produs inca, bucurandu-te de bunuri si servicii pe baza promisiunii ca le vei achita in timp.

Pe langa faptul ca un credit iti permite sa achizitionezi un telefon nou, sa iti repari masina sau sa mergi intr-o vacanta, acesta poate sa fie un excelent instrument de realizare unor proiecte mari care va contribui la dezvoltarea ta sau a copiilor tai, pentru imbunatatirea conditiilor de viata pentru tine sau pentru familia ta. Daca doresti sa-ti renovezi casa sau sa achiti studiile copiilor si nu ai bani, merita sa iei creditul.

Exista doua optiuni de creditare: bancile si IFN-urile

In Romania, daca vrei sa soliciti un credit ai doua optiuni: creditul bancar, oferit de banci si creditul nebancar, oferit de IFN-uri. Ambele pot oferi atat avantaje, cat si dezavantaje, motiv pentru care este bine sa le analizezi cu atentie inainte de a solicita un imprumut.

Creditul nebancar

Creditul nebancar este solutia la care trebuie sa apelezi atunci cand ai nevoie de imprumuturi rapide si nu ai nevoie de sume foarte mari de bani. In general, poti imprumuta sume de cateva mii de lei, maximum cateva zeci de mii de lei, pe care trebuie sa le inapoiezi in termen de pana la 5 ani. Este o solutie de urgenta, potrivita pentru momentele in care iti intarzie salariul sau ti se strica masina.

Avantajele unui credit nebancar sunt foarte convingatoare:

Se acorda rapid. De regula poti obtine banii intr-o ora sau doua, la anumiti finantatori dureaza maximum pana la 24 ore;

Birocratia este minima. Poti solicita creditul chiar si online, fara a fi nevoie de multe documente;

Contitiile de creditare si cerintele fata de client sunt liberalizate.

Din pacate, creditele nebancare pot avea dobanzi destul de mari. Un astfel de credit trebuie luat pe o perioada rezonabila si intors, pe masura posibilitatilor, cat mai rapid.

Creditul bancar

Este optiunea perfecta pentru investitiile imobiliare, pentru investitiile intr-un business sau pentru cheltuielile mari. De regula, sunt solicitate pentru perioade de 5-10 sau chiar 30 de ani si se remarca prin dobanzile rezonabile.

Din pacate, creditul bancar vine la pachet cu o birocratie mai mare. Bancile sunt foarte stricte in ceea ce priveste persoanele carora le acorda creditele, cer destul de multe acte doveditoare, tin cont de venitul realizat, solicita gajul. De asemenea, acordarea banilor se face in decursul a mai multor zile, sau chiar saptamani si dupa o asteptare lunga multii raman cu raspunsul ca creditul este respins in loc de banii solicitati.

Tocmai de aceea, un astfel de credit poate fi atractiv, insa nu intotdeauna este accesibil.

Ambele variante de creditare pot fi bune, asadar. Pentru a alege solutia perfecta pentru tine trebuie sa analizezi cu atentie nevoia pe care o ai si capacitatea de rambursare, in asa fel incat sa te asiguri ca poti respecta cu strictete contractul pe care il semnezi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.