Se știe cu siguranță că toate fetele visează la un păr frumos. De aceea am decis să studiem remediile ce ne ajută să creștem un păr dens și sănătos. Pentru a face acest lucru, am verificat site-urile specializate, blogurile și forumurile pentru coafori și am găsit recomandări foarte utile, despre care de obicei nu se vorbește.
Deci, ce secrete cunosc profesioniștii și nu le împărtășesc nimănui? Vă oferim o listă de reguli importante, respectarea cărora vă asigură cu un păr frumos, demn de admirație
Părul nostru obişnuieşte să acţioneze asemeniunui sistem de alarmă. Acesta, în cazul în care ceva nu merge bine în organismul tău, este direct afectat şi începe să-ţi atragă atenţia prin schimbări evidente. Fie, începe să cadă tot mai mult, fie firul de păr devine tot mai subţire şi mai uscat şi tot aşa, lista semnalelor de alarmă poate continua.
Pentru îngrijirea exterioară ai la dispoziţie foarte multe produse cosmetice de îngrijire a părului, cât despre îngrijirea interioară, asta presupune un regim de viaţă sănătos.
1. Ordinea priorităţilor
Alege şamponul care vizează cea mai importantă problemă a părului tău; cele secundare pot fi reglate dupa spălare şi aplicarea balsamului.
Dacă te confrunţi cu matreaţă şi o ignori, produsele pe care le foloseşti nu-şi pot dovedi eficienţa. Din fericire, şampoanele anti-matreaţă de generaţie nouă ţintesc simultan căderea părului, lipsa volumului şi strălucirii, decolorarea părului vopsit sau scalpul sensibil.
2. Tu cum îţi şamponezi părul?
Încă din copilărie, ne lovim de diferite percepţii legate de cum ar trebui să ne şamponăm părul, atunci când ne spălăm pe cap. Bunicile spun că trebuie să o faci cu apă fierbinte, alţii îţi recomandă să te clăteşti cu apă rece.
Să-ţi spunem cum trebuie să procedezi! În primă fază, trebuie să îţi uzi părul cu apă călduţă, nu fierbinte! Apelând la apă fierbinte în spălarea părului nu faci decât să provoci o hipersecreţie a glandelor sebacee. După acest prim pas, trebuie să torni o cantitate potrivită de şampon în palmă, peste care să adaugi puţină apă. Masează părul uşor, fără a te folosi de unghii, doar cu buricele degetelor. Repetă aceste etape de 2-3 ori, până simţi că părul este complet curăţat de impurităţi.
3. Nu supraîncălziți părul
Când uscați părul cu un uscător, mai întâi trebuie să aranjați bretonul, apoi toate celelalte fire de păr. Important: părul din spate ar trebuie să fie ușor tras spre partea de sus, astfel încât să simțiți tensiunea la rădăcini. Finalizați uscarea în regimul de suflare rece: ajută la netezirea părului și părul va obține un aspect mătăsos. De asemenea, ca părul vopsit să arate impecabil, este nevoie să alegeţi o vopsea de păr bună.
4. Evaluați beneficiile șamponului uscat
O veste cu adevărat revoluționară: șamponul uscat poate fi folosit pentru a coafa părul. Stropiți în mod punctat părul, de-a lungul întregii lungimi – astfel încât să obțineți valuri neobișnuite, care vă vor înfrumuseța aspectul. Proprietarele de păr colorat, de asemenea, pot o dată pe săptămână să folosească șamponul uscat, în loc de o spălare completă a capului. Părul va fi curat și culoarea va rămâne intensă. Există în momentul de faţă pe piaţă o sumedenie de branduri de cosmetice, care au la vânzare şampoane uscate.